Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymarzone wesele jak znaleźć kompromis z TŻ
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-02, 18:45   #3
anuluu
Raczkowanie

Dot.: Wymarzone wesele jak znaleźć kompromis z TŻ

Cytat:
Napisane przez _Pixie_ Pokaż wiadomość
Przeczytałam uważnie Twój post i zastanawiam się co Ci doradzić. Z jednej strony mówi się żeby zapraszać tylko te osoby, z którymi chce się utrzymywać kontakt, z drugiej zawsze jest kwestia co "wypada".

1. Przede wszystkim PM często zapominają, że to nie tylko ich ślub - uważam, że decyzje powinny być wspólne. Weź pod uwagę, że Twój narzeczony nie chce wesela na 300 osób, tylko na 60, to wcale nie tak dużo.

2. A dlaczego nie może być 10 Twoich gości a 30-40 Twojego narzeczonego? Jeśli akceptujesz jego gości, a sama nie masz z czego wybrać to po co na siłę szukać, żeby było po równo.

3. Z wujkami może być problem, skoro zapraszasz ciotkę to i wujka jaki by nie był wypada - chyba, że wiesz, że ciotka nie poczuje się urażona, ani nikt inny z Twojej rodziny (wiadomo, że w takich sytuacjach rodziny różnie reagują i mają potem dziwny stosunek).

4. Ważne jaki macie budżet - sprawdźcie najpierw na co Was stać, może to rozwiązać kwestię.

5. W kwestii samego wesele może coś pomiędzy obiadem a klasycznym weselem np. obiad, a potem wspólne wyjście na jakąś potańcówkę, jest trochę restauracji/knajpek, które organizują wieczorki taneczne z muzyką na żywo.

Dzięki za odpowiedz. Raczej dysproporcje chce wyrównać żeby moja cześć rodziny nie czuła się niezręcznie. Dlatego myślałam zaprosić rodzine z która jeszcze utrzymujemy kontakt i znajomych którzy są w sumie nawet lepsi niż rodzina.

Najgorsza jest kwestia wujków. Pozostała cześć rodziny się pewnie nie obrazi ale same ciotki obraza się śmiertelnie.

Dodatkowo ze jestem z rejonu śląska/zagłębia i u nas jest tradycja dawania ciast weselnych to myślałam ze huczne wesele zastąpimy po prostu ciastem weselnym dla tych wszystkich ciotek i ludzi co by wypadało zaprosić z jakiegoś powodu a wiadomo ze się nie zaprosi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
anuluu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując