Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosomaniaczki :D - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-24, 21:35   #183
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część II

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Tulipanno, będę się do Ciebie zwracać Magdaleno, sama uwielbiam kiedy mówi sie do mnie pełnym imieniem. Ale nie odczuwam u siebie zapędów lolitkowatych, szczerze mówiąc zdziwiło mnie to porównanie. Poza tym, nie widzę również nic złego w lolicie, kiedy jej słodkość idzie w parze z intelektem.
Napisalam tylko jak mi sie kojarzy "Lolitkowate" w sensie, ze infantylne - faktycznie, malo precyzyjnie to okreslilam Ale akceptuje i szanuje kazda Magde, ktora lubi byc Madzia Po prostu ja nie lubie - nie utozsamiam sie z tym zdrobnieniem

Cytat:
Napisane przez madziqs90 Pokaż wiadomość
A ja przyjmuje wszystkie wersje od Magdaleny, Magdy, Madzi po jeszcze inne wymyślne formy chociaż Magdalena to zbyt poważnie brzmi...
po prostu PIĘKNE imię nie ważne w jakiej formie.
Magduś jest urocze A dla mnie Magdalena brzmi tajemniczo i troche egzotycznie...jakie to zabawne, ze kazda z nas przypisuje inne konotacje kazdej formie tego imienia

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Masz rację, pięknie się nazywamy

Trochę o MAGDALENIE:
Twoim celem jest życie na wysokich obrotach. Jesteś bardzo wrażliwa i subtelna, wyczulona na najdrobniejsze powiewy romantyczności i drgnienia serca, a zarazem pełna temperamentu i witalności, drapieżności i zmysłowego uroku. I nie masz najmniejszego zamiaru rezygnować z żadnej ze stron swej osobowości! Dyplomacja i umiłowanie spokoju nie wykluczają przecież życiowego sprytu i analitycznego spojrzenia na rzeczywistość. Zamiłowanie do rzeczy idealnych, np. poezji, muzyki czy filozofii, można pogodzić z zainteresowaniem sprawami codziennymi - rywalizacją, pieniędzmi i chłopcami (dla których sprostanie Ci jest nie lada wyzwaniem). Starasz się wykorzystać wszystkie swoje możliwości i żyć pełnią życia, nie szufladkując go. Nie znosisz stałych obowiązków i rygorów; buntujesz się przeciw ograniczaniu swobody; często reagujesz nerwowo i impulsywnie. Gdy jednak się uspokoisz, można z Tobą przedyskutować nawet najtrudniejsze i kłopotliwe sprawy: Jesteś dziewczyną niezwykle aktywną, żywo zainteresowaną wszystkim, co Cię otacza, poddającą się urokowi świata przyrody i literatury. Ponieważ wyróżniasz się bystrym i wnikliwym umysłem, wykazujesz czasem skłonność do przewodzenia innym i do narzucania im swojej woli. Robisz to jednak z dużym wyczuciem i wdziękiem, dzięki czemu nikogo do siebie nie zrażasz, a raczej zdobywasz przyjaciół. Lubisz wypełniać postawione przed Tobą zadania, pod warunkiem że sposób wykonania pozostawiono do Twego uznania. Bardzo dbasz o swój wygląd, troszczysz się o makijaż przy uroczystych okazjach, lubisz się modnie ubierać. Masz dużo zdrowego rozsądku, ale potrafisz iść za głosem serca, jesteś zdolna do poświęceń, do niesienia pomocy; do wielkiego oddania i do wielkich namiętności. Największą władzę ma nad Tobą potęga uczuć.

Jakby o mnie pisali A u Was Magdy, Magdaleny, Madzie i Magdusie też się zgadza?
Zaznaczylam, co mi sie zgadza. Jestem bardzo silna osobowoscia dobitnie wyrazajaca swoje zdanie(czasem na wizazu musze sie gryzc po rekach), wiec niestety z ta subtelnoscia roznie bywa. Romantycznosc tylko w niewielkich dawkach, raczej trzezwo stapam po ziemi, wiec slimaczacego sie do mnie przez godzine w blasku ksiezyca delikwenta uznalabym prawdopodobnie za idiote. Jesli "drgnienia serca" mam rozumiec jako nastroje, to zgadza sie - jestem najlepszym barometrem, wyczuwam niewyczuwalne nastroje ludzi, mocno na mnie oddzialuja, co bywa uciazliwe. Zmyslowy urok? Nie wiem, jak to rozumiec.
Potrafie byc dyplomatka i owszem cenie spokoj, ale nie odmawiam tez sobie absolutnych przeciwienst w/w Owszem, czasem tyranizuje ludzi z wyczuciem, ale czasem nie chce mi sie miec wyczucia w stosunku do kogokolwiek A moja silna osobowosc ludzi peszy, zbija z tropu itd. wiec raczej nie jest to cecha sprzyjajaca nawiazywaniu kontaktow.
Mode mam tam, gdzie nie dociera swiatlo i wcale nie chodzi mi o szafe.
Najwieksza wladze ma nade mna intelekt.

Aha - nie lubie horoskopow, charakterystyk imion i wszelkich form, ktore probuja mnie zaszufladkowac i wmowic pewne wartosci. Ten opis jest tak skonstruowany, ze 90% kobiet mogloby sie podpisac pod wiekszoscia tych cech

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
tulipanna
Hmm... No cóż... Jam wprawdzie Agnieszka od urodzenia, czyli od ćwierć wieku już, ale na pewno nie Twoja siostra
O to możesz być spokojna
Mozesz byc moja siostra wizazowa, ale ostrzegam - podbieram kosmetyki do wlosow

A w ogole! Nie chwalilam sie wam, ze jestem niepoprawna kociara...mam w domu 12 lapek

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-04-24 o 21:39 Powód: dopisek
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując