Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2017
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-03, 13:34   #3448
marttb
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
2 pary majtek wystarczą. I tak trzeba duzo chodzic po porodzie, wiec mozna isc prac, zamiast lazic bez celu [emoji6] bawełniane majtki tez dobrze mieć.

Do listy dodałbym zel na brodawki, batoniki musli itp, wodę, maszynkę do golenia, rogal do spania/karmienia/pod głowę. Nozyczki do obcinania paznokci dziecka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Aha, na wyjscie, to najlepiej naszykowac sobie w domu i tz dowiezie.
Przy porodzie mozna tez miec cos dla meza do jedzenia, np jak w nocy zaczną sie skurcze, to maz moze zrobic kilka kanapek, bo moze byc tak, ze trzeba bedzie czuwac do rana zanim akcja sie zacznie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na brodawki mam bepanthen właśnie, ponoć też własnym mlekiem najlepiej próbować leczyć. Przekąski to właśnie batoniki musli, 7days, lizaki i krakersy - obawiam się tylko że spakuje torbę, a przekąski pozjadam jeszcze w domu , woda jest na liście, zamiast rogala do karmienia biorę zwykłego jaśka. Nożyczek czytałam, że lepiej nie brać do szpitala i nie zaleca się obcinania paznokci dziecku w szpitalu przez bakterię - chyba na lipcówkach dziewczyny pisały, że tak im położne radziły po co maszynkę do golenia?
Na wyjście dla nas będzie torba spakowana w domu właśnie i mąż ją weźmie jak będzie po nas jechał
Co do jedzenia dla męża raczej kanapki odpadają, raczej żadne z nas nie myślałoby o robieniu prowiantu, ale jeśli zejdzie na porodówce to blisko ma maca
Blond - nie wiem gdzie to powiesić, chociaż ja chcę dopłacić do własnej sali jeśli będzie taka możliwość to zawsze się miejsce znajdzie. To siateczka to pewnie 30 minut i wyschnie. Pokaż koszule!

maluchna - ja 2 dni temu miałam odruch wymotny po wszystkim co wypiłam i zjadłam jak widać nie tylko pierwszy trymestr potrafi zagonić do kibelka

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

na liście co kupić zapisałam przekąski, ale nie zapisałam tego na liście do spakowania

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora