2008-04-25, 15:41
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: zmiana nazwiska,ale nie od razu...
Cytat:
Napisane przez elais81
A ja mam taką sytuację, że zdecydowałam sie na nazwisko NZ (wtedy jak w USC trzeba było pisać dokument o tym, że nie ma przeciwności do naszego ślubu), a teraz na dwa tygodnie przed ślubem, chciałabym jednak mieć podwójne, bo jednak moje nazwisko rodowe jest ładne i ładnie brzmi z nazwiskiem NZ, a mój Nz nie ma nic przeciwko. Co teraz zrobić? Czy da sie to jakoś zmienić????
|
ja mam podobną sytuacje, z tym , że ja od początku się wachałam, byłam raczej nastawiona na moje i TŻ, ale jak poszłam wypełniać papiery w usc i zadano mi pytanie jakie będę nosić nazwisko a nie spodziewałam się go tam usłyszeć, nie zorientowana myślałam, że to może u Księdza mi je zadadzą i narzeczony w sumie za mnie zdecydowała (wiem, że chciał dobrze ale nie zdążyłam sie szczerze mówiąc zastanowić), teraz mam wątpliwości bo nie wyobrażam sobie nosić inne nazwisko niż dotychczas :/ nie chciałabym nikogo urazić ale już sama nie wiem co robić, jakoś sie przyzwyczaić do nowego czy spróbować dodać swoje....przepraszam, ze tak chaotycznie
|
|
|