Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sitosterole oraz fitohormony w leczeniu trądziku
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-05, 22:16   #306
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Dot.: Sitosterole oraz fitohormony w leczeniu trądziku

Cytat:
Napisane przez narCOMAnka_23 Pokaż wiadomość
Miesiąc po odstawieniu antykoncepcji wykonałam cały pakiet hormonalny, w tym hormony płciowe, tarczyca. Badałam również próby wątrobowe, poziom glukozy i insuliny.
Androstendion wyszedł w normie choć przy górnej granicy.
Za to ma niedobór żeńskich hormonów, tj. estradion i progesteron.

2 tygodnie przed miesiączką bardzo przetłuszcza mi się cera, pojawia się ropna kaszka w dolnej części twarzy oraz podskórne gule na żuchwie, wokół ust, czasami na policzku. Cera wygląda brzydko jeszcze z tydzień po okresie. Później wszystko się uspokaja, cera nabiera ładnego koloru i blasku.

Nie mam problemów z nadmiernym owłosieniem, wąsikiem, czy nadwagą. Miesiączki są regularne choć cykle to ok 40 dni (usg dopochwowe nie wykazało żadnych zmian).
Od odstawienia hormonów bardzo wypadają mi włosy - obecnie leci 5 miesiąc.

Od około miesiąca przyjmuję 4 tabletki wierzbownicy a od tygodnia 4 tabletki oleju z wiesiołka. Na razie bez zmian - jestem tuż przed okresem i mam wysyp.
Jeśli chodzi o dietę, to od 3 lat jestem bezglutenowcem, od pół roku nie jem mleka ani produktów sojowych. Zero używek, słodyczy, smażonego.

Polecicie coś jeszcze?

Pozdrawiam serdecznie
Wierzbownica zbija testosteron. Na prolaktynę polecany jest castagnus, on ja także zbija.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując