Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapraszać takich gości czy nie zapraszać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-06, 15:29   #1
Magically
Raczkowanie

Zapraszać takich gości czy nie zapraszać?

Hej
Za jakieś 2 miesiące z narzeczonym się pobieramy. Zakończyliśmy już rozwożenie zaproszeń i myśleliśmy, że temat jest skończony.
Sprawa wygląda tak, że ja ze swojej strony mam małą rodzinę i trafiło na to, że zaprosiłam też ułamek kuzynostwa rodziców. Praktycznie wyszło, że od każdego dziadka zaprosiliśmy po jednym kuzynie rodziców. Tak się trafiło, że mój dziadek ma trójkę rodzeństwa i moja mama strasznie nalega, aby od każdego z tego rodzeństwa był jeden jej kuzyn. A ja zaprosiłam tylko od jednej osoby ciotkę. (Wiem, że zawile to piszę ). Z kuzynostwem mojej mamy mam praktycznie zerowy kontakt. To są ludzie, z którymi pewnie nawet na ulicy bym się nie przywitała, bo pewnie by mnie nie poznali, albo na odwrót mimo, że mieszkamy kilka kilometrów od siebie. Jednak ona bardzo nalega i co więcej siostra mojej mamy, mój dziadek itp. też dopytują się czy ich zaprosiłam. Moja mama twierdzi, że może być im przykro i że to wypada ich zaprosić, bo zaprosiłam nawet dalszą jeszcze rodzinę, a ich nie chcę. Problem z tym, że mi kompletnie na ich obecności nie zależy... Zaprosiłybyście takie osoby dlatego, że wypada i zgodnie z retoryką mojej mamy "od każdego wuja powinien ktoś być"? Czy olałybyście takie sugestie? Trochę mnie to dręczy, że zaprosiłam niektórych tak wybiórczo, ale zapraszałam z dalszej rodziny tylko tych, którzy niedawno mnie zapraszali lub po prostu czułam, że mogliby być.
Magically jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując