Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie potrafię być dobrą przyjaciółką...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-06, 17:44   #1
tessa16
Raczkowanie

Nie potrafię być dobrą przyjaciółką...

Hej, ostatnio zaczynam myśleć, że nie nadaję się do przyjaźni. A przynajmniej nie do takiej w jakiej tkwię... Moja relacja z przyjaciółką jest ok. To znaczy tak wygląda na zewnątrz. Ale w środku, to znaczy w mojej głowie, często nie umiem zrozumieć przyjaciółki i nawet nie chcę jej słuchać. Często słucham jej długich monologów... Nie czuję się w jej towarzystwie dobrze i pewnie. Wydaje mi się, że jestem gorsza. Ona - raczej nieświadomie - też kilka razy sprawiła, że tak się poczułam. Np. gdy mijał naj jakiś chłopak, ona oglądała się za nim i powiedziała coś w stylu "O. On na pewno na mnie patrzy" i cały czas gdy spacerowałyśmy oglądała się za nim. Kiedy zniknął, była zawiedziona. Innym razem też stwierdziła, że jakiś facet spojrzał się w naszą stronę specjalnie na nią. Opowiada ile to razy ktoś na nią zwrócił uwagę, dał znać, ze jest atrakcyjna. W jej towarzystwie czuję się nudna, mało atrakcyjna. Czasem nie potrafię opanować wewnętrznych negatywnych uczuć i nieżyczliwości. Mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Boję się nawet, że kiedy przedstawię jej jakiegoś fajnego kolegę, ona stanie się ważniejsza ode mnie. Czy coś ze mną nie tak??
tessa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując