Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Invisalign
Wątek: Invisalign
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-06, 22:18   #202
telimena878
Raczkowanie

Dot.: Invisalign

Zmieniłam dzisiaj na drugą nakładkę, moje odczucia to, że bardziej przylega .Jest po prostu ""obcisła". Na szczęście nic nie boli ewentualnie minimalny ucisk czuje czasami ale nie jest to jakieś mega wkurzające.
Nosiłam dzisiaj dzielnie cały dzień ,prócz posiłków i myłam dzisiaj pierwszy raz zęby w galerii handlowej.Obaw iałam się, że nowa nakładka będzie trudniejsza w zdejmowaniu, ale niepotrzebnie bo ściągam już w 5-10 sekund ,wystarczy podhaczyć z tyłu od wewnątrz z jednej i drugiej strony .Polecam wam zapuścić paznokcie, ja mam swoje dość długie hybrydy w kształcie migdała (zaostrzona końcówka) ułatwia to znacznie podważanie szyny.
Ciesze się ,że pasuje,bo szczerze powiedziawszy nie pilnuje czasu z zegarkiem w ręku ,tylko swobodnie jem i piję ...ale mimo wszystko 2 godziny w ciągu dnia to za krótko na 4 posiłki ,w których jeszcze trzeba zdążyć umyć zęby, wynitkować albo jakiś irygator... .Ja chyba będe później za opcją 8 dni zamiast 7,bo boję się , że czasowo nie wyrobie się.

Mam pytanie do dziewczyn, które do czyszczenia szyn używają pastylek corega ,czy kamień (ten osad) też wam schodzi ? bo np.płyn listerine tylko odświeża ale osad dalej na nasadce jest.

Edytowane przez telimena878
Czas edycji: 2017-05-06 o 22:22
telimena878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując