Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-09, 11:13   #685
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.III

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Ja też ani Sudocremu ani Tormentiolu nie stosowałam, nie pomagały a też uczulały. Ale ja mam na lanolinę też uczulenie, jak jest jej za dużo w kosmetyku to podrażnia.

Z bardziej optymistycznych tematów zachęcona kosmetykami Kivvi- no podoba mi się ten żel Pyrus Cydonia, bo dobrze myje, skóra jest odświeżona ale nie wysuszona a dodatkowo zapach coraz bardziej mi się podoba- zapragnęłam coś jeszcze spróbować i myślę o czymś takim:
https://www.jagodowysklep.pl/pl/p/Ki...FcXgGAodTaQNOQ
Pewnie bym stosowała dopiero latem, bo na razie mam się czym smarować na dzień. A ponieważ Alterrę wycofują to szukam zamiennika.
I ciągle szukam nawilżającej maseczki żelowej, bo oczywiście te które mi by pasowały przeważnie są drogie (marzy mi się sataverde ale bez przesady) i pewnie w końcu się ugnę i kupię jakąś niedrogą, żeby tylko coś mieć. I już wymagania co do składu też obniżyłam
Też przykuło moją uwagę to serum, ale mam obawy co do tych trójglicerydów trochę, nie ma za wiele o nim opinii, a jak są, to zdawkowe informacje.
Z podobnych do Alterry serum to mnie bardzo interesuje Klik

Z maseczek taką zauważyłam Klik

A tę miałam kiedyś, w super cenie dorwałam, z resztą pisałam Ci, ale bardzo trudno dostępna, super była i bardzo wydajna Klik

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Skrystalizowanego gryczanego, następnym razem wypróbuję lipowy, bo mam. Zawsze kupuję z pasieki Trochę to potrzymałam na twarzy jak maseczkę, bo w międzyczasie kot domagał się wyczyszczenia kuwety
Ja nie mogę miodu zostawiać na twarzy, od razu po umyciu spłukuję, bo jednak mocno odżywczy jest i mnie potrafił wysypać mocno, jak go nałożyłam na dłużej niż minutę i miałam mega rozszerzone pory, aż się śmiałam, że odkryłam super maseczkę rozpulchniającą

Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując