Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uczulenie na nikiel-jak z tym żyć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-27, 15:02   #11
tupptus
Raczkowanie

GG do tupptus
Unhappy Dot.: Uczulenie na nikiel-jak z tym żyć?

Eh ja niestety też mam uczulenie na tą przypadlosc od około 3/4lat . Zaczęlo sie to od okolic pępka... to było okropne .. myślalam że poprostu od czegoś sobie obcharatałam:/ myślalam ze zejdzie.. zamiast wybrać sie z tym do lekarza czekałam aż zejdzie samo.. aż doprowadziłam do stanu zapalnego... na całej twarzy wysypało mnie praktycznie w jednym dniu... nie wiedziałam co sie dzieje.. poszłam do lekarza i musiałam wziac zastrzyki.. po kilku dniach zniknelo ale doktorka wyslala mnie do demratologa... z poczatku nie bylo nadal wiadomo od czego to uczulenie.... tylko przypuszczalam...
Zrobiłam testy skórne na jedzenie... ale nic nie wykazaly... wkoncu musialam jechac do szpitala na testy alergiczne i wykazano z to metale głownie nikiel i kobalt... juz wtedy miałam okropne swedzace pecherze w okolicach lokci na plecach i na nogach!! Najgorsze że nie mam pojecia skąd źródlo niklu w okolicach kolan( Teraz jest wiosna i okropnie się z tym czuje strasznie swędzi jak rozdrapie robią sie mi strupki nie marze narazie że ubiore w najblizszym czasie krotkie spodenki czy spodniczke bo wstyd mi pokazac nogi Eh czasem w ogole spac w nocy nie moge bo tak bardzo swedzi chociaz od dluzszego czasu stosuje masci (cutibaza, czy masc robioną) oraz tabletki na noc Amertil ale to nic nie daje;( mam juz tego dosc eh unikam wszelkigo kontaktu ze sztuczną bizuteria.. nawet okularow nosić nie noge metalowych bo boje sie ze znow mi to cos wyskoczy na twarzy:/ eh co tu robic... ja chce w lecie jakos wygladac(
tupptus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując