2008-04-28, 10:47
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
witam!
to mój 1 post na wizażu, mam lekka tremę hehe 
Zaczęłam palić w liceum. Nie rzucałam, bo nie widziałam potrzeby, piwko, imprezy, znajomi. Bez papierosa nie było się "w towarzystwie". Niestety moje zdrowie cierpiało na tym baaardzo, od dziecka miałam problemy z gardłem, to moja pięta achillesowa Ale paliłam dalej, bo normalnie to lubiłam..
Na studiach zaczęłam chorować bardziej, normą było, że co 3 miesiące dostawałam antybiotyk na infekcje górnych dróg oddcechowych. Postanowiłam rzucić i 3 lata temu nie paliłam przez pół roku od tak po prostu, az przyszła obrona licencjatu....no i powrót do nałogu. We wrześniu tego roku obrona magisterki i znowu w oparach szarego dymu...
A teraz:
Przed Wigilią postanowiłam, że rzucam definitywnie i tak od 22.12.07 nie palę i ... nie choruję wogóle!!Postanowiłam też że skoro zharmonizowałam w miarę organizm po antybiotykach nie będę ich już więcej brać. WOGÓLE i NIGDY
Nie stosowałam i nie stosuję żadnych "wspomagaczy" gum, plasterków itp. TYLKO silna wola. Trzeba uwierzyć w siebie!Pozdrawiam wszystkich rzucających!!
|
|
|