2008-04-28, 11:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia
No ale co mam zrobić. Mam codziennie gotować sobie oddzielny obiad? Bo zupę moja mama też na mięsie gotuje. Po pierwsze nie umiem gotować. Po drugie nie mam czasu. Po trzecie i tak mi mama nie pozwoliłaby na coś takiego. Uważa, że jak jestem taka chuda to schudne jeszcze bardziej i się rozchoruję jak nie będę jadła mięsa. Nie wszystko jest takie proste na jakie wygląda. Ale za 3 lata wyprowadzam się i wtedy już będę mogła sama o sobie decydować w pełni.
|
włąśnie-naucz się gotować i już
to nie filozofia
kanapka z ogórkiem to nie danie wegetariańskie-a tym bardziej żądna alternatywa dla rodzinnego-mięsnego obiadu
myślisz,że za te trzy lata będziesz miała więcej czasu? wątpię
a przynajmniej będziesz miała umiejętności komponowania i gotowania pełnowartościowych posiłków wegetariańskich
wiecie czemu wegetarianizm budzi czasem taka niechęć-bo nie jest świadomy-bo ludzie nie potrafia zbilansować diety-odżywiają sie zbyt ubogo i monotonnie co skutkuje np.awitaminozą, utratą wagi-wegetarianizm nie polega tylko na odłożeniu szyneczki z kanapki na bok tudzież rezygnacjize schabowego-trzeba jeszcze wiedzieć czym i jak te produkty zastąpić
|
|
|