2005-09-22, 01:37
|
|
BAN stały
|
Dot.: Tłusta cera:(
Nie rob sobie ciezkiego makijazu, znam to ze swojego doswiadczenia bo osobiscie moge otworzyc skep ze swiezo wycisnietym tluszczem z mojej buzi
Mi na moja cere bardzo pomaga solarium i wogole tapety nie musze sobie robic (co nawyzej korektor pod oczy i przy nochalku, cien do powiek, tusz i szminka), chociaz to bledne kolo, bo SOLARIUM JEST NIEZDROWE!!!!! (Do 25 roku zycia skora sie nie starzeje..(i pociesze Cie, dowiedzialam sie od kosmetyczi ze osobom z przetluszczajaca sie skora wolniej robia sie zmarszczki ) ). ale wole to niz DLUBAC W SWOJEJ SKORZE I NA SILE WYSZUKIWAC W NIEJ PRYSZCZY, bo tak robie! szkodze sobie w ten sposob bardziej niz na solar bo swiadomie robie sobie przebarwienia i blizny, bo mam zatkane pory i odtykam je sobie moimi pazurkami... Gdy wychodze z lazienki mam na twarzy gwiazdki od powbijanych paznokci.... 1000 razy bardzie wole przytlumic na solarium emisje tluszczu( przez moja skore) do otoczenia i nie miec motywacji do kancerowania sobie skory! Co do przetluszczania, stosuje tez chusteczki oczyszczajace L`OREAL PURE ZONE, na opakowaniu jest napisane ze moga przesuszac twarz... w moim przypadku to korzystne bo zamiast przesuszonej , mam normalna skore 
WARTO SIE TEZ ZASTANOWIC NAD TYM ZE KAZDY SKUTEK MA PRZYCZYNE...KTORA TKWI W TOBIE... W TWOIM CIELE COS JEST ZLE "ZAGOSPODAROWYWANE" I WYCHODZI PRZEZ SKORE- TAK MI SIE WYDAJE. Ja np. mam tak ze jestem chudzielcem (waze 43kg i mam 160cm wzr) mam za to na maxa tlusta cere i wlosy (musze je myc prawie codziennie bo wieczorem wygladaja jakby byly mokre), a znam kolezanki ktore naleza do bardziej okraglych i wogole im sie pryszcze nie robia, wlosy myja raz na 3-4 dni jak im sie przypomni... moze w tym jest jakas zaleznosc... pisze tylko co zauwazylam. NIE KONIECZNIE MUSI TO BYC PRAWDA WIEC PROSZE MNIE NIE BIC ZA TO CO TU PISZE
|
|
|