Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadówki 2017 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-16, 19:23   #72
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Widziałam, że rozmawiałyście o bólu głowy, coś na ten temat wiem, bo bardzo mnie od zawsze męczą. Wprawdzie w ciąży, o dziwo mniej, ale polecam:

1. Apap
2. Espresso z cytryną (dużą ilością)
3. Zaciemnienie pokoju
4. Zimne okłady na głowę
5. Drzemka

Profilaktycznie radzę zwrócić uwagę na to, w jakich okolicznościach pojawiają się bole, bo czasami poza czynnikami pogodowymi, czy zmęczeniem, ból głowy może pojawiać się w odpowiedzi na jakieś jedzenie. U mnie to był najprawdopodobniej cukier, więc przestałam w ogóle jeść słodkie i niczego nie słodzę. Ale lekarz kazał mi zwrócić uwagę też na orzechy i tłuszcze .

W każdym razie, ktoś kto cierpi na częste bole głowy, nawet po zmianie diety na maksymalnie zdrową, najprawdopodniej nigdy tego schorzenia się nie pozbędzie. Ale! Jest szansa, że częstotliwość bóli się zmniejszy u mnie tak było

Ja mam napięciowe bóle głowy wiec inna bajka. Ale siostra ma migreny i u niej nasilają sie po kakao. Wiec nie je kakao. I jeszcze po ... konserwantach. Wiec tez nie je. Ale to to już hardcor bo ona nawet wędliny ze sklepu nie je tylko sama robi. Wszystko robi sama.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora