Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapychające składniki w kosmetykach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-29, 19:07   #1143
bdan
Raczkowanie

Dot.: Zapychające składniki w kosmetykach.

Prosze o pomoc w wykryciu składnika, który może powodować zapychanie. W związku z nadejściem wiosny przestałam stosować locacid i przeszłam na "normalne kremy" na noc. Na dzień uzywałam dotychczas Iwostin solecrin 40+. Nie pojawiały sie żadne niespodzianki. Zmiana wprowadzona w kosmetykach to:

1. Przetostowanie próbni Anthelios Crem o składzie
Skład: Aqua/Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Titanium Dioxide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Alkohol Denat., Pentylene Glycol, Octocrylene, Cyclopentasiloxane, Stearic Acid, , Potassium Cetyl Phosphate, Dimethicone, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Myristyl Myristate, Nylon-12, Petrolatum, Ethylhexyl Triazone, Ammonium Polyacrylldimethyltaurami de/Ammonium Polyacrylouldimethyl Taurate, Capryryl Glycol, Cassia Alata Leaf Extract, Disooium Edta, Drometrizole Trisiloxane, Glyceryl Stearate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Maltodextrin, Peg-100 Stearate, Phenoxyethanol,Stearyl Alcohol,Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Tocopherol,Triethanolamin e

2. Próbka kremu na noc Neovadiol o składzie
Skład: aquam glycerin, cyclohexasiloxane, isononyl isononanoate, alcohol denat, prunus armeniaca kernel oil, polysorbate-20, PEG-20 methyl glucose sesquistearate, ammonium polyacrylolyldimethyl taurate, BHT, c13-14 isoparaffin, magnesium gluconate, cinnamic acid, disodium EDTA, phloroglucinol trimethyl ether, hydroxypropyl tetrahydropyrantriol, laureth-7, hydrolyzed soy protein, vitreoscilla ferment, xanthan gum, lactobacillus ferment, fagus sylvatica extr., polyacrylamide, acrylates copolymer, methylparaben, phenoxyethanol, propylene glycol, ethylparaben, capryl glycol/caprylyl glycol, isobutylparaben, propylparaben, butylparaben, CI 19140, CI 42090, parfum

3. Dax Cosmetics, Perfecta Age Control 45+ Aktywna Soja, Krem przeciwzmarszczkowy na noc

Skład: aqua, parafin oil, isopropyl myristate, glyceryl stearte, ceteareth-20, ceteareth-12, cetearyl alcohol, cetyl palmitate, caprylic / captic trygliceride, glycine soya, glucose, chondrus crispus, xanthan gum, ammonium acryloyldimethylaurate?VP copolymer, carthamus tinctorius, prunus amyghalus dulcis, tocopheryl acetate, ascorbyl palmitate, linoleic acid, dimethicone, triethanopalamine, ethylparaben, methylparaben, 2-bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, parfum.

Co może mi szkodzić, zaczęłam alalizować zapychacze i w ostatnim kremie jest chyba najwięcej.
Nic nie działo się po Antheliosie Fondante, który stosowałam w zeszłym roku, ale teraz zmienili skład; nic nie dzieje się po Iwostinie solecrin, który tez ma zapychacze - ale mam świadomość, że miejsce w składzie danego zapychacza tez jest istotne.

Co odstawić? Myślę, że Daxa, jak się uspokoi to spróbuję Antheliosa, którego swoją drogą już kupiłam na wyjazd urlopowy (ps. jeżeli kogoś to interesuje, to donoszę iż doszła przesyłka od sprzedającego z Zakopanego).

Jeżeli może pomóc, będę wdzięczna

bdan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując