Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szukam w maju: zapachy, rzeczy dla niemowlaków i inne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-20, 23:55   #2
SchrodingerKot
Raczkowanie

Przekupka: 1 pkt / 100% pozyt.
Dot.: w maju: zapachy, rzeczy dla niemowlaków i inne

DLA NIEMOWLAKA:
ciuszki: najchętniej body i śpioszki - na jesień i zimę, pasujące na chłopca 0-6 miesięcy
kombinezon zimowy na 3-6 miesięcy - część ubranek kupowałam w dziale chłopackim więc jakieś ubranka na pewno będę mogła zaproponować, niektóre nieużywane, bo wszyscy uparli się na podarki ubrankowe i na pierwszy okres ubrań miałam dużo, za dużo, więc bywało, że ubrałam coś raz, często na siłę, żeby tylko nie czuć żalu i założyć albo ani razu jeśli mi się zawieruszyły. Kombinezon mam misiowy (tj. w wątku, tyle,
że on raczej nie jest typowo zimowy, raczej na zimniejszą jesień,
względnie zimę pod kołderkę
edit: a body z krótkim też radzę, zimą jako warstwa wewnętrzna u Nas to była konieczność. Tak mnie uczono w szkole rodzenia i faktycznie w zimniejsze dni zawsze córka miała body z krótkim pod spodem. Mam kilka najpotrzebniejszych rzeczy przy maluchu, tj, piżamki, skarpeteczki, czapeczki, body, spodenki

kosmetyki - mam kilka kosmetyków, drogeryjne i apteczne, tylko daty musiałabym sprawdzić.

łóżeczko - łóżeczko mam drewniane po córce siostry, prosiła, żeby jej oddać więc nie mogę zaoferować, ale prześcieradełko szare mam na gumkę na rozmiar 60x120. Tyle, że na nim od nowości była dziurka, zła byłam ale nie miałam jak oddać bo potrzebowałam prześcieradła i nie miałam czasu na roszady. Zatem nie wiem czy taki byś chciała

wózek z nosidełkiem i najlepiej fotelikiem samochodowym, Mam nieużywany już przez Nas zestaw stokke xplory, szary melanż, ale fotelik z zestawu wciąż używamy. No i to jednak za dużo za maszynę. Piszę, bo może akurat coś masz co bym potrzebowała, choć to bardzo wartościowa wymiana byłaby

przewijak - mam turystyczny skip hopa, bardzo przydatny (mam go w wątku, zerknij), ma dodatkowo pudełko na pieluszki, choć ja wkładałam do niego mokre chusteczki, a pieluszkę w woreczek strunowy i do kieszonki. Mieszkanie miałam za małe na przewijak dlatego używałam maty nieprzemakalnej Stokke (szara), nie jest duża, też mogę oddać.

zabawki - zostało mi trochę zabawek dla maluszka, część nieużywanych.

Kurcze łatwiej byłoby mi wypisać co mam a mogłoby Ci się przydać gdybym była na miejscu. Mam wit. K to mogę Ci dorzucić gratis, mam witaminy dla karmiącej - ale muszę sprawdzić datę. Mam mokre chusteczki pampers (ja nie znosiłam zapachu), osłonki przeciwsłoneczne dada (to też gratis), nowy ręczniczek kąpielowy z kapturkiem (niebieski), mam też używany ręczniczek z kapturkiem tygrysek (nasz ulubiony, najczęściej używany), miałam masę butelek i to takich lepszych, ale kurcze wyrzuciłam, a szkoda, bo mogłabym też dorzucić gratis, mam nowy smoczek (w zasadzie dwa albo nawet trzy, musze sprawdzić, moja córka bezsmoczkowa), mam laktator ręczny philips (ja go używałam przez kilka dni, ale pożyczyłam koleżance i ona oddała mówiąc, że jej bardzo trudno ściągał pokarm i kupiła elektryczny, ja nie mam jak to sprawdzić, mi działał super, wiadomo, że trzeba się namachać. Nie wiem dlaczego nie była zadowolona, może mało pokarmu miała (??) Bo tam nie ma co się popsuć. Hmmm, co jeszcze? Część rzeczy oddałam koleżance, teraz nie potrafię sobie przypomnieć, co jeszcze mogę zaproponować. A kiedy rodzisz? Bo mam przydatny usypiacz, projektor ale córka jeszcze z niego korzysta.

Cały czas myślę jak zorganizować wymianę jeśli będziesz chętna, na razie nie mam pomysłu, bo wszystkie te rzeczy są w PL, ja co prawda w przyszłym tygodniu będę w kraju, ale tylko na weekend i u Mamy tylko, początkowo miało być inaczej, ale ustaliliśmy, że nie dam rady jechać do siebie do mieszkania.

Edytowane przez SchrodingerKot
Czas edycji: 2017-05-21 o 00:30
SchrodingerKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując