2017-06-01, 14:30
|
|
Rozeznanie
|
żel aloesowy do twarzy
Drogie koleżanki, proszę o poradę w sprawie żelu aloesowego wykorzystywanego w pielęgnacji twarzy.
Swego czasu w ramach zmiany pielęgnacji zakupiłam żel aloesowy z panthenolem, który zaczęłam nakładać pod mgiełkę nawilżającą i pod krem. Bardzo fajnie mi się to sprawdziło, mimo że żel miał nieokreśloną zawartość aloesu, więc pewnie nie było go zbyt dużo (tylko taki udało mi się znaleźć w aptece). Zachęcona efektami, bo wykończeniu tamtego żelu, postanowiłam kupić taki z dużym zadeklarowanym stężeniem aloesu i wybór padł na ORGANIC HEAVEN ŻEL Z ALOESU 93%. Niestety mam z nim duży problem, bo jest strasznie lepiący i po wyschnięciu zostawia zastygłą, łuszczącą warstwę. Czuję się, jakbym miała na twarzy maskę peel-off tego nie da się stosować na twarz, nawet na innych częściach ciała wrażenie nie jest zbyt przyjemne.
Czy to normalne w przypadku żelu z z dużą zawartością aloesu, czy też kupiłam jakiś bubel? Macie jakieś inne sprawdzone produkty z aloesem, które możecie mi polecić właśnie pod mgiełkę nawilżającą oraz pod krem i makijaż?
Edytowane przez justek_p
Czas edycji: 2017-06-01 o 14:31
|
|
|