Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chce sie odchudzać a nie jem!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-03, 21:34   #2
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nie chce sie odchudzać a nie jem!

Cytat:
Napisane przez Teje Pokaż wiadomość
Zaczne od tego, że nigdy się nie odchudzałam. Nie było z czego, w mojej rodzienie jakoś na szczęście wszyscy szczuplutcy są. Teoretycznie mam jakąś niedowagę, ale jest ona od ponad dwudziestu lat stała i taka już chyba moja uroda.

Natomiast ostatnio zaczęłam się z jedzeniem męczyć. Tzn. jestem potwornie głodna, mam ochotę zamówić w knajpie czterodaniowy obiad, bo zjadłabym dosłownie konia z kopytami. Po czym dostaję piewrsze danie, zjadam jedną czwartą i koniec. Nie jestem w stanie wmusić w siebie ani widelca więcej. Po prostu puchnę nad tym jedzeniem.

Przynam, że nie bardzo rozumiem, co to może być... część objawów niby mi do anoreksji czy bulimii pasuje, ale to nie ma nic wspólnego z odchudzaniem, Ba, mnie by naprawdę nie przeszkadzało, gdybym ze 2-3 kg przytyła! No i na to zazwcyzaj chorują nastolatki, a nie starsze dziewczyny...

Na początku mi to nie przeszkadzało, ale widzę, że już np. mój mąż zaczął się tym bardzo denerwować. A moja mama, kiedy poszliśmy do rodziców na obiad wmusiła we mnie całą porcję z talerza, aż do momentu, kiedy zrobiło mi się niedobrze. Macie może pojęcie, co to może być?
zacznijmy od tego, że anoreksja czy bulimia to"choroby duszy", zależą od psychiki - Ty nie chcesz schudnąć, nie przejmujesz się wagą, co automatycznie wyklucza zaburzenia odżywiania (te związane z psychiką).

co do tych niepokojących objawów - powinnaś udać się do lekarza, ale nie psychologa, tylko zwykłego, opowiedzieć swą sytuację, a on zleci Ci zapewne jakieś badania. Acz niekoniecznie, bo możliwe, że to chwilowe.

aha i czemu piszesz, że "część objawów niby do anoreksji czy bulimii pasuje"? objadasz się a potem wymiotujesz? masz wyrzuty sumienia po jedzeniu? jeśli nie, jak mówiłam - o ed nie ma mowy.

poza tym to nie reguła, że te choroby dotykają tylko nastolatki... powinnaś chyba trochę poczytać o zaburzeniach odżywiania, zanim napiszesz coś takiego bo wiesz, trudno nam - forumowiczkom zdiagnozować chorobę, którą opisałaś w czterech zdaniach. ale o ed się nie podejrzewaj.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując