Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-04, 21:40   #342
smak6malin
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez misis188 Pokaż wiadomość
Witam was!!!
Jestem pierwszy raz na tym wartku. Chcialabym zrzucic 5 kg wiec za waszym przykladem napisze wam rozklad moich psilkow(dzisiejszych i tych ktre na jutro zaplanowalam)
Dzis zjadlam:
Ś:kromka grahama z serkiem topionym serek topiony nie jest zbyt polecany na R, zresztą na R nie należy łączyć węgli - pieczywo, z tłuszczami - serek, brakuje warzyw/ owocu
powinno się jeszcze znaleźć drugie śniadanie
O:rosól z makaronem, surowka z jakblka, marchewki, pomarancza i banana jaki makaron, jeśli nie ciemny to niezbyt, mało białka, owoce mogłaś lepiej zjeść na śniadanie, banany nie są zbyt polecane na R - mają wysoki IG
P:jablko to nie posiłek, zresztą owoce w pierwszej częśći dnia
Kmlet z 2 bialek i jednego zoltka, salatka:salata, pomidor, ogorek, cebula, olej z cytryna tu już lepiej, jednak pamiętaj, że kolacja na R powinna być typowo białkowa

No chyba to nie jest wzorowy jadlospis. Mam nadzieje ze mi pomozecie wyeliminowac moje bledy. I jeszcze zjadlam kilka cukierkow_malutkich landrynek, plasterek boczku z grila i 4 cienkie plasterki cienkiej kielbasy

Na jutro planuje tak:
S:2 lub 3 kromki chleba razowego z serkiem, moze plasterek szynki, pomidor i ogorek jakim serkiem ?
znowu nie ma II śniadania
O:kotlet z piersi z kurczaka, 1 ziemniak, surowka(jeszcze nie wiem jaka) w jaki sposób przyrządzony ten kotlet ?
P;woc sam owoc to nie posiłek, zresztą bardziej nadaje się na II lub I śniad
k:tak jak dzis tj omlet z salatka. może byś nieco urozmaiciła tę kolację ?

i jak?? straszne to co jem??
Jw.

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Moje U, sponsorowane dziś przez literkę G- jak grzech
1) owsianko-otrębianka z ziarnami słonecznika, szklanką melko, serkiem homo, kawałek szartlotki mogłabyś dodać jakieś owoce/ warzywa
2) kanapka z chleba pełoziarnistego z chudym twarogiem, wędliną drobiową, pół zielonego ogóra ok
3) schab pieczony bez panierki, gotowane warzywa (kukurydza, marchewka, papryka, fasolka szparagowa- taka mieszanka meksykańska), łycha kapusty z grochem. I grzechy: cukierek czekoladowy- sztuk 1, pół szklanki lodów truskawkowych, kawałek szarlotki, 250 ml budyniu czekoladowego ok, przecież na U możesz sobie pozwolić na lody, ciasto, budyń itd nie łam się
4) serek homo wanilia 150 g, marchewka ok
5) serek homo 100 g, marchewka niby ok, jednak przydałoby się nieco urozmaicić
Ruch: 1 h rowerem
Jw.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora