|
Dot.: Przebarwienia i podskórny trądzik
Jak pielęgnujesz cerę?
Stosujesz coś do mycia twarzy?
Stosujesz kremy nawilżające?
Przede wszystkim kup sobie żel aloesowy golvita za jakieś 13 zł on jest taki łagodzący, pomaga na przebarwienia. Jak Ci coś wyjdzie to jak tym posmarujesz powinno nie zostawać śladu.
Stosowałam skinoren na przebarwienia mi nie pomógł. W lato jeśli używasz go musisz pamiętać o kremie zfiltrem najlepiej 50.
U mnie wygląda to tak ja jestem na Izoteku teraz i myje twarz 2 razy dziennie żelem do skóry trądzikowej. One mogą wysuszać ale po tym żelu daje krem nawilżający.
Co jeszcze... nawilżam też od wewnątrz wodą, trzeba pić dużo wody.
Witamina C ale nie w tabletkach, np woda z cytryną, dużo owoców, warzyw.
Dieta jest też ważna.
Narazie masz mało tych niedoskonałości więc nie ma co panikować.
Ale musisz już działać bo niestety trądzik to choroba ktora sama nie znika.
Pielęgnacja, dieta to podstawa.
Na jesieni ewentualnie polece Ci krem z kwasami typu Pharmaceris z kwasem migdałowym. Ale teraz bym to sobie odpuściła, nawet i Skinoren bo słońce i te kremy z kwasami mogą powodować przebarwienia.
Teraz to działaj lekko, coś typu maseczka z glinki zielonej ona ma za zadanie oczyścić cerę, też działa na przebarwienia... peelingi ( do kupienia gotowe, peeling 2 razy na tydzień).
Ja na przebarwienia stosuję teraz maseczkę ze spiruliny ( spirulina odrobinka wody i na jakieś 2 minuty na twarz). Poczytaj o tym w necie, tam są jak co z czym się miesza.
Edytowane przez mazowszanka1991
Czas edycji: 2017-06-07 o 11:39
|