|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Napisane przez marga_zg
P z wczoraj 
S: placek owsiany (2 jajka, pol szkl platkow, mleko, jablko) ok, ale tu by wręcz idealnie pasował jakiś owoc typu banan czy bakalie
IIS: 2 kromki razowca z papryka mało, mogłaś dorzucić wieśniaka, znów owoc
O: kubek barszczu czeronego
3 kotlety twarogowo-ziemniaczane (duze byly), surowka z kapusty i marchwi mało, brak białka, barszcz solo?
D: kawalek ciasta drozdzowego, kubek mleka 2% ok
rower 3 godz ojjj... dużo - z przyjemności czy z chęci spalenia kcal? skoro tyle ruchu, dziś stanowczo za mało
P: salatka (salata, jajka papryka, pomidor, szczypior, kukurydza polane oliwa z oliwek) grahamka pozmarowana homo nat ok, ale nadal mało, może orzechy?
K: 200g twarogu wymieszanego z mlekiem z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem mało, może chlebek?
|
mało... pod względem odżywczym też średnio... kiepskie to P ale będzie lepiej, prawda?
Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk
moje dzisiejsze U, przy złym samopoczuciu i bólu brzucha i głowy ;[
śniadanie:
wiejski lekki,
jabłko
kawa Nescafe Gold z mlekiem sojowym jak zawsze mało, do wieśniaka mogłyby dojść orzechy/płatki jakieś
II śniadanie:
danio 240g mało białka
obiad:
panga na teflonie z warzywami na patelnie skoro to u, to mało, czemu nie ma tu np. węgli złożonych w postaci jakiegoś ryżu?
podwieczorek:
75g wiejskiego lekkiego z orzechami mało
kolacja:
tuńczyk wsw. mało
|
to nie U tylko marne R
Cytat:
Napisane przez asienkaa87
Wczorajsze U:
1. serek wiejski, pol parówki, pomidor
kromka chleba ciemnego ze śliwką czemu tylko pół parówki ?
2.serek wiejski, pol parówki, pomidor
kromka macy z szynką i keczupem
40g orzechów (fistaszków) ok, ale wiesz, że zamiast macy lepszy by był zwykły chlebuś
3.warzywa na patelnię
130g miesa z indyka mało, gdzie jakieś węgle?
4. lód rożek z czekoladą i wanilią spoko, tylko białka nie ma, ale to dobrze, bo wiem, że miałaś ed
5. 2 kromki macy, plaster szynki, 30g twarogu dużo za mało, dlaczego? - bo zjadłaś loda?
|
cóż, bywało lepiej
edit: Demita, przepraszam, nie zauważyłam Twoich ocen, dziś ogólnie jakaś roztargniona jestem...