2017-06-11, 12:05
|
|
Raczkowanie
|
Wakacyjny intensywny kurs
Hej, czy są tu osoby które planują coś w tym temacie na wakacje?
Nie ukrywam, że potrzebuje jakiejś mobilizacji, tudzież wsparcia - jakichś pomysłów bo co dwie głowy to nie jedna 
Obecnie po paru latach przerwy chodzę do szkoły językowej na angielski "ogólny" na poziom B1. Co prawda sporo tematów gramatycznych znam z dawnych lat = generalnie jest to tylko jakaś powtórka. Co do konwersacji to nie zauważyłem jakichś zadowalających mnie zmian...
Zresztą lekcje nie są jakieś "wow" więc uważam, że cena jest nieadekwatna do tego co otrzymuję na zajęciach. 
Dwa razy trafiło się zastępstwo z inną lektorką i tu był efekt "wow". Gdyby można było to chętnie przepisałbym się do tej osoby już po 45 minutach 
Jest to szkoła w Warszawie, ale może na razie przemilczę jej nazwę.
Zajęcia mam raz w tygodniu i nie planuję powrotu na kolejny semestr.
Zatem decyzja nr 1: dokończę obecny semestr (opłacony z góry) i bez żalu opuszczę siedzibę szkoły.
Decyzja nr 2: jako osoba trochę rozczarowana nie planuję robić "intensywnego kursu" 1 semestr w 1 miesiąc w innej szkole za kilkaset zł.
Decyzja nr 3: zainwestuję w samouczki Dziś zrobiłem mały przegląd w księgarni, potem na kilku stronach www ale jeśli ktoś z Was zamierza coś robić w tym kierunku przez wakacje to chętnie przeczytam jakie macie materiały godne uwagi 
Może być jakiś kompleksowy kurs B1-B2 albo A1-B2, najlepiej jakby były z testami i kluczem odpowiedzi.
Decyzja nr 4: tak ze 2-3 takie książeczki chętnie zgłębię przez 2 m-ce. Sądzę że jest to w zasięgu moich możliwości Nie jestem nowicjuszem, znam wszystkie Conditionale, stronę bierną i sporo czasów.
Reasumując... nie kalkuluje mi się godzina lekcyjna (45 min.) za ok. 30 zł w porównaniu z samouczkiem (i to z nagraniami mp3) też za ok. 30 zł a który będe przerabiać przez cały miesiąc.
|
|
|