Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadówki 2017 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-06-11, 22:13   #2307
Arida_
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Hej Laseczki, gratuluję potwierdzonych płci!
Możecie już kupować. Ja niby czuje na druiego chłopaka,
ale jeszcze cień nadziei na dziewuszke gdzieś sie kryje i wstrzymuje się z zakupami
U nas dzień leci za dniem, dzisiaj wyjątkowo młody szybko padł, wiec mogę Was trochę ponadrabiać

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z IP. Znowu zaczęłam krwawić, tym razem dużo mocniej niż ostatnio. No i wyszedł krwiak na dolnym biegunie łożyska. Kilka dni leżenia plackiem i zobaczymy co dalej. Na szczęście krwawienie ustało.
Panicznie się boje, ze się nie wchłonie i łożysko się zacznie odklejać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzymam mocne kciuki żeby się cholerstwo wchłoneło!

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Ruchy to sprawa indywidualna nie ma co się martwić[emoji14]U mnie pierwsza ciąża 20tc, czuje ruchy, czasami kopniaczki ale nie takie ze je widzę.

Zamowilam detektor, we wtorek będzie pierwszy test nie mogę się doczekac !
miałas problemy w pierwszej ciązy? Czy po co kupujesz?

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze dzisiaj mnie ogarnelo przerazenie. My po powrocie bedziemy w domu TZ zajmowac malutki pokoj, ktory w dodatku jest zagracony regalami. Oprocz tego jest tam kanapa na ktorej bedziemy spac i biurko. O ile z biurkiem, żeby je wyniesc, nie bedzie problemu- o tyle watpie ze bedziemy mogli wyniesc regaly, wiec jedynie na miejsce biurka wejdzie kolyska. I tak mysle, jak my bedziemy tam zyc. Gdzie dziecko przewinac, zeby byl normalny kacik do tego i w ogole.. nie wiem czy na tej kolysce bedzie dalo sie polozyc przewijak. Tak sie ciesze ze wrocimy do PL, ale ja ni wiem czy my sie nie pozabijamy na tej ciasnocie..
Dacie radę Zawsze można przewijać na łóżku w nocy też po kilku razach bedziesz to robic automatycznie wśrodku nocy Ja mam przewijak z IKEA, ale używałam go moze do 4ego mca? Później młody zaczął się obracać i zaczeło mi byc niewygodnie. Przebieramy na łóżku, a przewijak robi za ciucholand :P
Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Ja Cię rozumiem, bo ja sobie marzyłam, że moje dziecko będzie miało od początku swoj własny pokój, pięknie urządzony Ale trudno, to nie znaczy, że będzie źle A temu dziecku i tak przecież wszystko jedno

Dziewczyny, mam jutro obronę magisterki!!
POWODZENIA!

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Wiem widzialam ze ta dziewczyna robi też pieski laciate takie czarno białe, więc na poczatek chcialabym karuzelę z tymi pieskami i może te flamingi ale w jakimś wsciekłym różu a takie żabki intensywne interesowałyby? 🙄Załącznik 7106116

Zgadzam się z emmą, że do 3 mca to są zbędne kurzołapy. Poczytaj sobie jak kolory widzi niemowlę

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie gdzie jestem... W Niemczech... Przyszłam do wyjścia samolotu 15 minut przed odlotem i Pani z uśmiechem mnie pożegnała... że już nie wpuszcza... pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło... poszłam do infromacji, tam facet zadzwonił do LOTu bo w Monachium nie sprzedają biletów tej linii, po prawie godzinie odebrała telefon jaśnie Pani, powiedziałam jej co się stało a ona zaproponowała mi lot na 19:05 dzisiaj za 3,5 tysiąca zł.. powiedziałam ze taka oferta mnie nie interesuje i czy mogłaby mi orientacyjnie sprawdzić na jutro, z wielkim fochem powiedziała sprawdzi sobie Pani w Internecie... pozegnalam się i wróciłam do domu... Tyle z mojego wyjazdu 250e w plecy... Ale coś musialo wisieć w powietrzu bo kilka dni temu nie dalam rady kupić biletu na busa z Warszawy... Ale stwierdzilam ze skoro tak to kupię u kierowcy.

Jakoś mam wrażenie ze ktoś nademna czuwał i może lot byl złym pomysłem...

Leżę w wannie bo to jedyne co mnie odpręża i Was nadrabiam..
O kurcze, ale numer! Tak musiało byc z jakiegos powodu!

Cytat:
Napisane przez arteria Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które mają już dziecko i będą miały małą różnicę wieku - czy któraś z Was zamierza kupić wózek podwójny "rok po roku"? Czy raczej uważacie, że to zbędny wydatek?
u mnie bedzie 17 mcy różnicy i absolutnie nie bede kupować rok po roku. Mieszkam na wysokim 3 pietrze i wniesienie Patryka (12 kg) i spacerówki (6) to juz wyczyn. Może gdybym miała piwnice do dyspozycji albo chociaz normalnych sąsiadów to bym rozważala, ale teraz :niee: Szczerze to się nawet zastanawiam czy gondole potrzebuje żeby ograniczyc wnoszenie, ale pamietam ze w gondoli czesto tz usypiał synka, no i na spacery tez by się przydałą....
Generalnie ja jestem chustoświrką, wiec wózek to najmniejszy problem
W ogóle kiedy rodziłaś swojego ? Ja jestem ubiegłoroczną lipcówką

Emma, widziałam, ze kp 2.5 roku - piękny wynik! My z synkiem też cycamy cały czas, chociaż ograniczyłam ostatnio bardzo mocno ilośc posiedzeń, bo piersi mam mega nadwrażliwe

Jak będę miała chwilę to odkopię z poprzedniego wątku ciązowego naszą liste wyprawkową

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

A i widze, że pisałyście o wodzie itd., ja od siebie dodam, żeby jesc duzo żurawiny, zwłaszcza jak coś sie zaczyna w pisi dziać i jak możecie na maksa ograniczyć wszelkie leki (głównie no-spe). Później może dzieciaczek mieć obniżone napiecie nerwowe.
Jak przytulamy się z tż (mało mam ochote i w poprzedniej ciazy tez tak miałam ) to jestem sucha jak wiórek i też stosujemy mazidla