Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
Hej Laseczki, gratuluję potwierdzonych płci!
Możecie już kupować. Ja niby czuje na druiego chłopaka,
ale jeszcze cień nadziei na dziewuszke gdzieś sie kryje i wstrzymuje się z zakupami
U nas dzień leci za dniem, dzisiaj wyjątkowo młody szybko padł, wiec mogę Was trochę ponadrabiać 
Cytat:
Napisane przez Molise
A ja właśnie wróciłam z IP. Znowu zaczęłam krwawić, tym razem dużo mocniej niż ostatnio. No i wyszedł krwiak na dolnym biegunie łożyska. Kilka dni leżenia plackiem i zobaczymy co dalej. Na szczęście krwawienie ustało.
Panicznie się boje, ze się nie wchłonie i łożysko się zacznie odklejać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Trzymam mocne kciuki żeby się cholerstwo wchłoneło!
Cytat:
Napisane przez DkR
Ruchy to sprawa indywidualna  nie ma co się martwić[emoji14]U mnie pierwsza ciąża 20tc, czuje ruchy, czasami kopniaczki ale nie takie ze je widzę.
Zamowilam detektor, we wtorek będzie pierwszy test nie mogę się doczekac !
|
miałas problemy w pierwszej ciązy? Czy po co kupujesz?
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia
Powiem Wam, ze dzisiaj mnie ogarnelo przerazenie. My po powrocie bedziemy w domu TZ zajmowac malutki pokoj, ktory w dodatku jest zagracony regalami. Oprocz tego jest tam kanapa na ktorej bedziemy spac i biurko. O ile z biurkiem, żeby je wyniesc, nie bedzie problemu- o tyle watpie ze bedziemy mogli wyniesc regaly, wiec jedynie na miejsce biurka wejdzie kolyska. I tak mysle, jak my bedziemy tam zyc. Gdzie dziecko przewinac, zeby byl normalny kacik do tego i w ogole.. nie wiem czy na tej kolysce bedzie dalo sie polozyc przewijak. Tak sie ciesze ze wrocimy do PL, ale ja ni wiem czy my sie nie pozabijamy na tej ciasnocie..
|
Dacie radę Zawsze można przewijać na łóżku w nocy też po kilku razach bedziesz to robic automatycznie wśrodku nocy Ja mam przewijak z IKEA, ale używałam go moze do 4ego mca? Później młody zaczął się obracać i zaczeło mi byc niewygodnie. Przebieramy na łóżku, a przewijak robi za ciucholand :P
Cytat:
Napisane przez letstry
Ja Cię rozumiem, bo ja sobie marzyłam, że moje dziecko będzie miało od początku swoj własny pokój, pięknie urządzony  Ale trudno, to nie znaczy, że będzie źle  A temu dziecku i tak przecież wszystko jedno
Dziewczyny, mam jutro obronę magisterki!! 
|
POWODZENIA!
Cytat:
Napisane przez dziobun
Wiem  widzialam ze ta dziewczyna robi też pieski laciate takie czarno białe, więc na poczatek chcialabym karuzelę z tymi pieskami i może te flamingi ale w jakimś wsciekłym różu  a takie żabki intensywne interesowałyby? 🙄 Załącznik 7106116
|
Zgadzam się z emmą, że do 3 mca to są zbędne kurzołapy. Poczytaj sobie jak kolory widzi niemowlę 
Cytat:
Napisane przez DkR
Nie uwierzycie gdzie jestem... W Niemczech... Przyszłam do wyjścia samolotu 15 minut przed odlotem i Pani z uśmiechem mnie pożegnała... że już nie wpuszcza... pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło... poszłam do infromacji, tam facet zadzwonił do LOTu bo w Monachium nie sprzedają biletów tej linii, po prawie godzinie odebrała telefon jaśnie Pani, powiedziałam jej co się stało a ona zaproponowała mi lot na 19:05 dzisiaj za 3,5 tysiąca zł.. powiedziałam ze taka oferta mnie nie interesuje i czy mogłaby mi orientacyjnie sprawdzić na jutro, z wielkim fochem powiedziała sprawdzi sobie Pani w Internecie... pozegnalam się i wróciłam do domu... Tyle z mojego wyjazdu 250e w plecy... Ale coś musialo wisieć w powietrzu bo kilka dni temu nie dalam rady kupić biletu na busa z Warszawy... Ale stwierdzilam ze skoro tak to kupię u kierowcy.
Jakoś mam wrażenie ze ktoś nademna czuwał i może lot byl złym pomysłem...
Leżę w wannie bo to jedyne co mnie odpręża i Was nadrabiam..
|
O kurcze, ale numer! Tak musiało byc z jakiegos powodu!
Cytat:
Napisane przez arteria
Pytanie do dziewczyn, które mają już dziecko i będą miały małą różnicę wieku - czy któraś z Was zamierza kupić wózek podwójny "rok po roku"? Czy raczej uważacie, że to zbędny wydatek?
|
u mnie bedzie 17 mcy różnicy i absolutnie nie bede kupować rok po roku. Mieszkam na wysokim 3 pietrze i wniesienie Patryka (12 kg) i spacerówki (6) to juz wyczyn. Może gdybym miała piwnice do dyspozycji albo chociaz normalnych sąsiadów to bym rozważala, ale teraz :niee: Szczerze to się nawet zastanawiam czy gondole potrzebuje żeby ograniczyc wnoszenie, ale pamietam ze w gondoli czesto tz usypiał synka, no i na spacery tez by się przydałą....
Generalnie ja jestem chustoświrką, wiec wózek to najmniejszy problem
W ogóle kiedy rodziłaś swojego ? Ja jestem ubiegłoroczną lipcówką 
Emma, widziałam, ze kp 2.5 roku - piękny wynik! My z synkiem też cycamy cały czas, chociaż ograniczyłam ostatnio bardzo mocno ilośc posiedzeń, bo piersi mam mega nadwrażliwe
Jak będę miała chwilę to odkopię z poprzedniego wątku ciązowego naszą liste wyprawkową 
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------
A i widze, że pisałyście o wodzie itd., ja od siebie dodam, żeby jesc duzo żurawiny, zwłaszcza jak coś sie zaczyna w pisi dziać i jak możecie na maksa ograniczyć wszelkie leki (głównie no-spe). Później może dzieciaczek mieć obniżone napiecie nerwowe.
Jak przytulamy się z tż (mało mam ochote i w poprzedniej ciazy tez tak miałam ) to jestem sucha jak wiórek i też stosujemy mazidla