Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-06, 09:45   #1206
marea
Wtajemniczenie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez charlotta21 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analizę tego kremu. Czy jest wart swojej ceny (50 zł)?

La Roche Posay, Nutritic, Odżywczy krem regenerujący do skóry suchej (2,5% biolipidy)

Łagodzi 4 oznaki skóry suchej: uczucie ściągnięcia, wrażliwość, brak elastyczności, szorstkość.
Posiada ultradelikatną konsystencję, która sprawia, że krem łatwo wnika w głąb skóry nie pozostawiając tłustej warstwy. Zawiera Biolipidy, aby zapewnić odpowiednie odżywienie i odnowienie naskórka.
Wskazania: Sucha skóra twarzy; skóra wrażliwa, z uczuciem ściągnięcia, mato elastyczna i/lub szorstka w dotyku.

Skład: Aqua/Water, Petrolatum, Bis-PEG-18 Methyletherdimethylsilane , Glycerin, Cyclopentasiloxane, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Synthetic Wax, Dimethicone, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Prunus Armeniaca/Apricot Kernel Oil, Coriandrum Sativum/Coriander Fruit Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Ribes Nigrum/Black Surrant Seed Oil, Dimethiconol, Sodium Dicocoylethylenediamine PEG-15 Sulfate, Echiumlycopsis/Echiumlyco psis Fruit Oil, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium EDTA, Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Xanthan Gum, Acrylates Copolymer, Isobutane, Glycine Soa/Soybean Oil, Citric Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Parfum/Fragrance. (Code F.I.L.: B11299/1).(15.04.08)
Ja osobiscie nie znam sie za bardzo na skladach ale wg mnie krem ten bedzie dosyc tlusty i odzywczy, napewno nie dla cer podatych na zapychanie bo w czolowce skladu same zapychacze, pozatym rowniez dodatek roznych olejow, podkreslone na zielono majace zapewne dzialanie lagodzace, ale nie jestem w stanie ocenic skladu calosciowo jak bedzie dzialal
marea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując