Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy w pracy ze współpracownikami
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-06-15, 10:14   #3
Aramintha
Wtajemniczenie

Dot.: Problemy pracy z koleżanką

Cytat:
Napisane przez Salamandra29 Pokaż wiadomość
Koleżanka , która zajmuje się rozliczaniem kasjerek, anulacją wyższych kwot, rozmienianiem pieniędzy. Jest w stosunku do mnie nie wiem dziwna, kiedy mówię, żeby podeszła anulować przedmiot za wyższą kwotę/klient się rozmyślił/ mówi, z kwaśną miną " co znowu".
Przerywam jej rozmowe z inną kooleżanką. Podobnie jest jak mam max gotówki w kasie, pretensje , że jej zawracam głowę.
Teraz jest znacznie gorzej bo, była taka sytuacja, że rozmieniała mi gotówkę na drobne. I mi się wydawało, że dała mi o 1ozł za mało. Co jej delikatnie zasugerowałam. "czy może mi nie dała za 10zł za mało, czy mi się źle wydaje?" Nic jej nie mówiłam, że na pewno mi źle dała itd. I to był błąd. Bo ona to odebrało jako atak na nią, że stwierdziłam , że źle jej dała. Odpowiedziała mi, że chyba mi się coś po☠☠☠ało, potem dała rozpiskę z tym ile mi dała dodając czy nie dać mi kalkulatora.Ogólnie powiedziała , że takie coś ją w☠☠☠☠ia.

I niby sprawa zakończona, ale nie gada do mnie , jest niemiła. Przykładowo podchodzę do niej i mówię" pan nie chce tego sprzetu podejdziesz i anulujesz" a ona ze złością"nie". W końcu podeszła.
Prosiłam by przyniosła mi drobne, powiedziała potem...w końcu nie przyszła.A potem powiedziała, że pieniądze policzyła i już nic nie daje. Innym rozmieniła.
Ewidentnie ją uraziło , to , że jej powiedziałam o te 10zł, tyle ze ja jej nie zarzuciłam ze na pewno mi dała za mało.Ale widać chyba tak to zrozumiała.
Nie wiem co robić, nie lubię konfliktów, a chyba sie nie polepszy.
Ja bym doprowadziła do konfrontacji, w opisanej sytuacji, spytałabym się w czym ma problem i dlaczego się tak zachowuje. I nie odpuszczałabym do momentu uzyskania konkretnej odpowiedzi.

Zapisz
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując