2005-09-25, 09:56
|
|
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Krem do młodej naczynkowej cery potrzebny!!!
Cytat:
Napisane przez Szyshka
Cerę mam (a jakże!) naczynkową, oczywiście stosuję na to kremy- polecone przez moją panią dermatolog (ukochaną!!!) diroseal i antirouges firmy avene. Wedlug mojej pani doktor to jest najlepsze, ale to i tak raczej profilaktyka, nie frustrujcie się jak stosujecie miesiącami krem i naczynka nie znikają, bo one nie znikną  !!! nie ma takiego kremu!!! krem może najwyżej złagodzić rumień i wzmocnić naczynka zdrowe, oraz chronić przed trądzikem różowatym, a to ważne. Same zastanówcie się: jest pęknięta żyłka, jak krem może ją zlikwidować? 
|
Nie musimy się zastanawiać, bo doskonale o tym wiemy i pisałyśmy to już wielokrotnie w recenzjach na KWC i w wątkach, dotyczących naczynkowej cery
Cytat:
Napisane przez Szyshka
Polecam jednak jako pielęgnację profilaktyczną ten diroseal (na noc - zielony jest!) bo większość cytowanych przez Was kremów nie ma właściwości leczniczych. to tylko kosmetyki, a one na cerę rumieniowo-naczynkową są zdecydowanie za slabe. Glowa do góry! 
|
Zmartwię Cię - Diroseal i Antirouges Avene nie różnią się praktycznie pod wzglęgem "właściwości leczniczych" od wymienionych wcześniej kosmetyków (jedynie Diroseal zawiera retinaldechyd, który systematycznie i długo -bo przynajmniej 12 miesięcy - stosowany może pogrubić nieco naskórek i sprawić, że naczynka będą mniej widoczne, ale nie wpływa bezpośrednio na zmniejszenie ich nadreaktywności). Wszystkie zawierają podobne składniki aktywne, głównie pochodzenia roślinnego. Mogę jeszcze tylko dodać, że nie zawsze laserowe zamykanie naczynek kończy się sukcesem (no ale tu technika idzie bardzo szybko naprzód i kiedy my będziemy musiały skorzystać z czarodziejskiej laserowej różdzki, możliwe, że skuteczność znacznie się poprawi ).
Blondziu, mogę Ci poradzić, abyś się zarejestrowała na forum "Biochemia Urody", a tam to już prawdziwa kopalnia informacji nt. cery naczynkowej i preparatów do jej pielęgnacji na każdą kieszeń: http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody
|
|
|