Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-08, 22:08   #462
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

MadziaM bidulki jedne Niech ta grypa spada od Was szybciorem! Zdrówka życzę

Czarinka dzięki za zaproszenie do listy przyjaciół Kurcze, po tej zmianie na wizażu jakoś bardziej skomplikowana wydaje mi się obsługa profilu....a może mi się tylko wydaje

Z tym wyborem niani, to nie taka prosta sprawa się okazuje. Dobrze, że mam jeszcze dużo czasu. Generalnie to dziwni są ludzie.... niby szuka pracy, niby jej zależy, niemalże błagalnym tonem prosi o spotkanie........ i nie przychodzi. O co kaman? Wczoraj byłam z jedną panią umówiona, dzwoniła, prosiła,....... nie przyszła. Dzisiaj z drugą to samo. Ja rozumiem, że może każdemu coś wypaść albo można znaleźć coś innego ale kurcze skoro można zadzwonić żeby się na spotkanie umówić to chyba można też zadzwonić i je odwołać, nieee?
No ale przynajmniej mam 2 panie z głowy - już nawet jak zadzwonią to bez żalu podziękuję. Jak w takiej błahej sprawie jak spotkanie wstępne jest ktoś niepoważny to jak mu dziecko powierzyć. No to ponarzekałam

Dzisiaj Miśka próbowałam uśpić w dzień przez półtorej godziny To była jego codzienna pora spania, wszystko było jak zawsze, a ten za groma nie chciał zasnąć. Widać było, że padnięty jest ale walczył dzielnie i wygrał Ubrałam go i dałam spokój ze spaniem. Dzięki temu o 18.30 już był kąpany a o 19 spał

Czarinka pytałaś o Jarkowe punkty. Otóż każda szkoła ponadgimnazjalna podaje ile punktów wymaga żeby uczeń został przyjęty. Uczeń wybiera max 3 szkoły a w ramach tych 3 szkół może wybrać nawet wszystkie klasy jakie są w tych szkołach. Jarek wybrał 3 technika i w każdym z nich są inne wymagania punktowe. W jednym minimum 50 punktów, w drugim i w 3 - 80-90. Klasy w tych technikach też różnią się wymaganiami punktowymi, np. w klasie o profilu informatycznym 90 punktów a o profilu - geodeta - 80 punktów. Punkty uczeń dostaje za egzaminy - max 2x50 punktów czyli 100, a reszta jest za oceny ze świadectwa, zachowanie i nie wiem za co tam jeszcze bo to i tak Jarka nie dotyczy. Ogólnie to jest dla mnie chore i specjalnie się w to nie wczuwam.
Dzisiaj siedziałam z nim i wybieraliśmy te technika i klasy w nich (to się przez internet robi na specjalnej stronie gdzie uczeń ma swoje konto a gimnazjum tam przesyła wszystkie wyniki ucznia).
Teraz trzeba czekać na wyniki egzaminów - na ilość punktów oraz na świadectwo ukończenia gimnazjum więc mamy czas.
Pytałaś też o pieprzyk - tak prywatnie (300zł wycięcie), wszystkie badania "przed" też prywatnie (endokrynolog, żółtaczka...) Tak więc muszę na większe dochody poczekać. Pewnie jesienią lub wczesną zimą już będzie "po"
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora