Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - A figa!
Wątek: A figa!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-10, 12:49   #3
Paura
Raczkowanie

GG do Paura
Dot.: A figa!

Rachelo- teraz to mi wstyd, że sama tych nazw nie podkreśliłam .

Figa AA jest koszmarna i długo się na nią poboczę. Na dodatek sprofanowała także Irys! Dwa wspaniałe składniki, moje najukochańsze. Od jak wielu dni recytuję przed ekranem, przeszukując sieć w poszukiwaniu pięknego, "letniego", ale nie cytrusowego zapachu: "mięta, irys, figa, cedr, mięta, irys, figa, cedr, mięta, irys...".
... a synteza tej dwójki to jakiś koszmarny, rozcukrzony, rozwodniony ulep .
Nic nie mam do ulepów, które ktoś okraszył dużą ilością puchatej wanilii. Niestety, słodkość owoców zawsze niemal zdaje mi się duszna i męcząca, seria AA zaś przyzwyczaiła mnie do tych swoich popłuczyn po zapachach, którymi mogłyby być, z każdej niemal zostaje coś w rodzaju rozsmarowanego na skórze pudru owocowego, polanego odrobiną twardej wody (Wyjątkiem jest jak na razie dla mojego nosa chyba jedynie Lawenda). Miałam nadzieję, że ta AA będzie inna, wręcz naprogramowałam się- przecież z pudrowego, ale chłodnego irysa i orzeżwiającej figi nie mogą stworzyć ulepka!
... a jednak.

Co do Philosykosa- możliwe, że z tym mleczkiem trochę się rozpędziłam . Niemniej jednak ja je wyczuwam- z tym, że to prawdziwe mleczko kokosowe, ani trochę słodkie, z maślanym posmakiem, dziwnie egzotyczne i chłodne. Nie ma w sobie nic ze słodkiego kokosa, którego też, swoją drogą, uwielbiam .
Można więc powiedzieć, że ma się, jak dla mnie, do mleka kokosowego w powszechnym wyobrażeniu tak, jak... Jak Condensed Milk Demeter miało się do wyobrażeń o Condensed Milk, wyobrażeń oscylujących pewnie wokół karmelowego Milk Noga .
... a sam Philosykos, mimo tej "zaokrąglającej" nutki wciąż jest zapachem pięknie wiosennym, zachwycająco żywym, naturalnym i bardzo, bardzo zielonym. Faktycznie, nic, tylko wypuścić pędy .

Własnie, przypomniałam sobie o wyczytanej gdzieś fidze, bodaj Revelation CB I hate perfume. To musi być coś...