2008-05-10, 14:25
|
|
Raczkowanie
|
Mój wygląd to tragedia - pomożecie?
Witam!
No więc tak, bardzo chciałabym coś zmienić w swoim wyglądzie, bo oceniam go jako fatalny, wręcz tragiczny... A w zasadzie to dużo chciałabym zmienić. Przede wszystkim fryzurkę...
Moje włosy lekko sie kręcą, ogólnie mi to nie przeszkadza, ale sprawia to ogromny problem jesli chodzi o grzywkę... Nie mam pojęcia jak możnaby ją zmienić, bo moim zdaniem jest tragiczna. Mogłabym ja usunąć, ale wtedy wyglądam jeszcze gorzej - mam trądzik i odsłonięte czoło potęguje i tak juz okropny stan skóry na buzi... Tak więc przede wszystkim prosze o rady dotyczące włosów, ale nie chciałabym ich jakoś szczególnie mocno skracać i prostować, bo jest to dośc czasochłonne (a ja rano raczej go nie mam - od września dojazd pociągiem o 6.30 :/), niszczy włosy i może byc trudne do zrealizowania...
Druga sprawa to makijaż - jestem totalnym zerem w tej dziedzinie. Po prostu nie umiem sie malować... Cerę mam raczej bladą i na dodatek w wielu miejscach pełno czerwonych krostek... Makijaż ogranicza się więc w moim przypadku tylko do wytuszowania rzęs i ew. nałożenia podkładu i korektora (z czym mam problem, bo większość jest za ciemna, a może po prostu nie umiem nakładać :/)
Kwestia ubioru - nie jest najważniejsza, ale porady bardzo mile będą widziane 
To chyba wszystko... (ale wstyd...)
Jeszcze opis zdjęć:
1. Robione w sylwestra u fotografa (z retuszem), dlatego jest chyba ok .
2-5. - Pierwszy weekend maja - rodzinna uroczystośc. Widac stan grzywki - na poczatku jeszcze ok, a potem juz samoczynnie wywinięta we wszystkie strony...
6. Robione przed chwilą, specjalnie na potrzeby wątku - włosy tak własnie wyglądaja normalnie. Jestem bez jakiegokolwiek makijażu. Cerę pozostawię bez komentarza.... :/
<załamka>
Ratunku!! Pomożecie?
|
|
|