2008-05-11, 14:42
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko na sprzedaż?
Cytat:
Napisane przez Aramintha
Miałabym co do tego stwierdzenia pewne wątpliwości. Widzę tutaj co najmniej dwa aspekty tego problemu występujące w krajach "cywilizowanych"
Ad.1 W dosłownym znaczeniu - handel żywym towarem, kobiety z Polski, Litwy, Białorusi etc. sprzedawane do domów publicznych na zachód.
Ad.2 "Niewolnicza" praca w różnego rodzaju korporacjach, gdzie podwładni każdego dnia są poniewierani przez swoich przełożonych, ale nie mogą zaprotestować ani się sprzeciwić z obawy przed utratą pracy.
Naukowcy rozpracowali proces zachodzący w organizmach odpowiadający za starzenie. Wyodrębniono też "gen starości". W tej dziedzinie nauka sobie dobrze radzi, osiągnięcie dalszych rezultatów na tym polu uzależnione jest jedynie od nakładów finansowych na te badania. Tak więc jeszcze nie teraz, ale może w przyszłości... 
|
racja... miałam wprawdzie na myśli legalne procedery ale te które przytoczyłaś również są poweszechne 
Słyszałam że za parę lat mają się pojawić leki zapobiegające tyciu niezależnie od ilości spożywanych kalorii, i eliksiry młodości 
Mam nadzieję że doczekam pierwszego co do drugiego nie... w sumie to wydaje mi się że czasami zmarszczki bywają ozdobą...
|
|
|