2008-05-12, 12:22
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
Napisane przez monai
babeczka1985 grunt, że wam się podobają  mi też  sami drukujecie? A papier gdzie zdobyliście?  My jeszcze nawet nie wybraliśmy... długo czeka się na zaproszenia? ;p może za tydzień skoczymy do jednej firmy w Warszawie - annakacka podawała kiedyś linka do ich zaproszeń i bardzo nam się spodobały  ale wolimy wybrać na żywo 
|
Cytat:
Napisane przez soffera
Zaproszenia są świetne, podobają mi się brzegi  My zamówiliśmy nasze zaproszenia bo nie mielibyśy kiedy ich zrobić.
|
Cytat:
Napisane przez izazusia
mi też sie te zaproszenia bardzo podobają  Są skromne i niekiczowate-takie jakie lubię 
|
dzięki dziewczyny papier zdobylismy z muzeum papiernictwa w Dusznikach. maja strone internetowa, piszesz mejla dokladnie co chcesz ile jaki rozmiar i wysylaja. a drukowalismy sami.
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a
Dziewczyny jestem tak zarobiona, że nie mam czasu na mój kochany wizaż  . Mam za to nadzieje, że mój post nie zostanie przeoczony i pomożecie mi. Mam do Was malutkie prośbo-pytanie  . Moja chrzestna żyje w związku (ale nie małżeńskim) z Niemcem o imieniu Bert, ma także syna Adriana (z innego małżeństwa) i teraz nie wiem jak wypisać zaproszenie, moją zmorą jest po pierwsze:
- czy imię Bert powinnam odmienić w zdaniu "(...)mają zaszczyt zaprosić Marzenę... z Bertem (?), boję się, żebym nie popełniła jakieś gafy w odmianie obcojęzycznego imienia.
- co z nazwiskami? "zapraszamy Marzenę Kowalską z Bertem Nowakiem i synem Adrianem"? Czy może z racji tego, że Adrian ma nazwisko matki wpisać go koło niej? "zapraszamy Marzenę Kowalską z synem Adrianem oraz Berta Nowaka"?
Dziewczyny przed chwilą dowiedziałam się, że mojej kuzynki syn, który brał ślub w lutym tego roku po dwóch miesiącach wziął już rozwód  . Ale właśnie takie są skutki małżeństw w wieku nastu lat. 
|
ja bym napisala "Marzenę Kowalską i Berta Nowaka oraz Adriana" i juz chyba ze ten adrian ma 17 lat np. albow wiecej 
malzenstwo w wieku nastu lat tzn.?
Cytat:
Napisane przez niuniuniau
Cześć dziewczyny
Jeszcze niedawno jak podczytywałam o tym, że ktoś zmarł przed weselemto współczułam i się zastanawiałam czy u mnie też coś takiego może się zdarzyć no i wykrakałam :/ Mojego narzeczonego babcia zmarła w sobote. Raczej ślub nie będzie przekładany ale pogrzeb we wtorek więc pewnie wtedy się wszytsko wyklaruje. Nawet nie zdązyłam jej poznać  Przez to, że zamawiane zaproszenia przyszły z opóźnieniem to nie pojechaliśmy do niej w weekend majowy.
|
słuchajcie... to naprawde jakies fatum nad PM2008 niuniuniau to przykre, dobrze, ze sie dzielnie trzymasz, mam nadz. ze Twoj TZ takze...
Nie moge sie wybrac, zeby kupic te cholerne wstazeczki do zaproszen ciagle jakies opoznienie, ciagle jakas przeszkoda.
W srode czeka nas druga wizyta w poradni i koniec Po 19. pojdziemy do USC po ten swistek i dymamy do kosciola spisac protokol. Girls, juz chyba nieraz poruszany byl watek, ale please pomozcie mi bo juz nie wiem...
Czy ktoras z Was bierze slub w innej (niz swoja) parafii? Czy bylyscie w swoich parafiach po cokolwiek w tej sprawie?
Kolezanka z roku miala slub 30.04, potem pojechala do Egiptu w podroz poslubna. Dzis sie pokazala na uczelni. Ale byla bosko opalona Mowila, ze jak juz wrocila od fryzjera i makijazystki i wiedziala, ze tylko zostalo jej sie przebrac, to zlapala taka glupawke, ze ciagle sie chichrala Ja węszę cos podobnego u siebie
|
|
|