Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Karmienie piersią - wątek wsparcia ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-07-09, 10:21   #2246
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Karmienie piersią - wątek wsparcia ;)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jak się w ogóle zabrać do odstawiania?
Planuję na urlopie, w drugiej połowie sierpnia. Córka teraz 17 m-cy. Już stopniowo podawać wodę w nocy (uhu już słyszę ten płacz) czy poczekać do sierpnia?

Myślałam czy by nie zacząć pić szałwię i może jak mleka będzie coraz mniej i wyciszę laktacje (mozliwe to w ogóle w zestawieniu ssak - szałwia?) to sama się odstawi jak tego mleka nie będzie w piersiach?
Ja zrobiłam tak, że zanim wróciłam do pracy zaczełam eliminowac karmienia w godzinach kiedy bym była w pracy, potem zostały 3-4 karmienia z czego 2 w nocy, i po woli po jednym eliminowałam je zupełnie , zajęło mi to ok 3-4 msc. W dzień robiłam tak, że próbowałam odwrócić jej uwagę/dać co innego (nowego) do jedzenia. W nocy po prostu nie dawałam, tylko głaskałam i tuliłam. Nie podaje jej w nocy nic do picia. Tez mi się wydaje że szałwia nie koniecznie przy karmieniu.
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Monia wdaje mi się ze jak pijesz szałwie to nie powinno się kp.

Ja krowiego nie daje, kakao robie na kokosowym.
No własnie ja też w sumie nie chciałam dawać ale wczoraj trafiłam na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=LeTXK9v-zE0 i zaczęłam się zastanawiać.... Na razie nie dawałam żadnego, ani krowiego ani roślinnego (jedynie małe ilości czasem w kaszce)

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2017-07-09 o 10:23
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując