2017-07-10, 01:12
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bardzo sucha skóra twarzy - pomocy!
Kochana! Ja też jestem mega alergikiem (astma też jest ). Mogę Ci doradzić jedno- unikaj jak ognia Nivea- mnie te kremy też parzą i pieką, patrz na składy, sięgaj po serie dla wrażliwców.
Kup sobie w aptece olejek migdałowy (7 zł) i używaj go do oczyszczania twarzy. Jak jesteś bardzo podrażniona to zrezygnuj z wacika tylko nałóż olejek na dłonie i masuj, co jakiś czas przepłukuj twarz wodą, aż będzie czysta. Potem delikatnie (!) osusz twarz ręcznikiem papierowym. Warto do ostatniego płukania twarzy (jakkolwiek to brzmi) użyć bardzo chłodnej wody- domknie pory i zapobiegnie utracie wody z naskórka.
Mogę Ci z czystym sumieniem polecić kremy xxx - w pełni hypoalergiczne i naturalne, bez chemii barwników etc. Są mega bezpieczne, zwłaszcza latem.
Spróbuj kremu xxx do cery atopowej - jest lekki, ale świetny pod makijaż, w przeciwieństwie do wszystkich innych kremów do tego typu cery dostępnych na rynku. Poproś też żeby do zamówienia dorzucili Ci próbkę kremu do cery odwodnionej z bławatkiem, też może Ci pomóc.
Do tego pamiętaj, żeby dobrze się nawadniać od środka (pij dużo wody), myć ciało tylko w preparatach, które Cię nie uczulają. Jak uczulają- wracamy do olejku migdałowego. Możesz też myć ciało dobrym płynem do higieny intymnej.
Noś przewiewne ubrania z naturalnych tkanin, ogranicz kawę i inne trucizny (czarna herbata, nadmiar cukru). Do tego suplementuj cynk, selen, witaminę D. Powinno pomóc!
Edytowane przez aniyam
Czas edycji: 2017-07-11 o 07:48
Powód: reklama
|
|
|