Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-13, 07:24   #880
Siris88
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez aada0 Pokaż wiadomość
Moje R
Śn: herbata, dwie kromki cimnego pieczywa z liścmi sałaty, plasterkiem szynki, rzodkiewką, do tego jajo na miękko i herbata mieszasz tłuszcze (żółtko) z węglami (chleb)
II Sn: sam wieśniak ( wiem, mogłoby być jakieś warzywo i owoc ) no własnie
Obiad : zupa szczawiowa z jajkiem(talerz), klopsiki gotowane z mięsa mielonego w sosie jasnym ( z torebki wiem wiem wiem :/) zupa szczawiowa = szczaw + woda (ok) czy szczaw + woda + śmiatana + gotowane warzywa (marchewka) = nie ok. Zdecyduj ;P, mielone jak drobiowe to ok, jak inne to nie ok - to samo świństwo. No i sos odpada, obiad generalnie bardzo nie R.
Podwieczorek : Polowa dużego grejsfruta ( i tu również za mało-wiem, ale to kompletny brak czasu) brak białka, owoce w pierwszej połowie dnia
Kolacja: wieśniak z całym średsnim pomidorem, i pestakmi słonecznika, zielona herbata kolację raczej powinnaś zjeść już bez tłluszczu. Wieśniak lekki?

Pomiędzy posiłkami piłam dużo wody niegazowanej.
Cytat:
Napisane przez MartaS1992 Pokaż wiadomość
R...twarożkowo:/

Śn: (7.30) - 3 kromki chleba fitnes ze słonecznikiem, 3 plasterki polędwicy, sałata, ogórek, sól, pieprz no i ni ma białka
II Śn: (11.40) 2 kromki chleba fitnes, 2 polędwicy,sałaty,ogórek, sól; 2 małe jabłuszka białkooooo
O: (15.30) 2 plasterki polędwicy pół sporego ogórka, sól, pieprz, po 5 minutach twarożek chudy ok. 100g z ok. 150g jogurtu nat. 4 rozmorożene truskawki -niedobre...(czekam na sezonowe) no okej
P: (19.30) 2 plasterki sopockiej, pół ogórka,sól,pieprz ; 100g twarożku chudego z 100g jogurtu nat., odrobinka otręb śliwkowych XD czemu wszędzie jest sopocka? Ona ma mało białka
K: pewnie... 50g twrogu z 150g jogurtu NIE! Jednak zjadłam jabłko koło 20.30 i nic już więcej nie będę jadła...to beznadziejnie. Owoce na kolację nie, bo w pierwszej połowie dnia, a nie jedząc białka spowalniasz sobie metabolizm...
no i gdzie NNKT?

edyt:

wedle życzenia, chociaż Ty jesz bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:

Śniadanie:
owsianka- 25g płatków owsianych na wodzie, 50ml maślanki, jabłko, 50g białego płt. sera, cynamon jesz płt ser? Ja tam się boję =/ ogólnie to za mało białka.
pół zielonego ogórka, 3 rzodkiewki, niecałe pół pomarańczy
kawa z 5 łyżkami mleka

2 Śniadanie:
2 kromki razowego posmarowane jogurtem, 2 plasterki polędwicy dorbiowej z warzywami, 4 plasterki ogorka,
marchewka mało białka

Obiad:
jabłko na teflonie, 50g ryżu brązowego, 100g białego płt.sera, 40g jogurtu nat., cynamon
ok.120g młodej kapusty (bez tłuszczu, soli itp.), pół czerwonego grapefruita
znowu ten ser płt, powinien raczej być chudy.
Podwieczorek:
serek wiejski light 150g, pomidor, 20g orzechów wł.
ok
Kolacja (w planie):
filet z piersi kurczaka 80g
sałatka: pomidor, kawałek ogorka, 2 rzodkiewki, 2 liście pekinki, łyżka jogurtu
przyprawy fit up
ładnie
Mam nadzieję, że dobrze?
druga połowa dnia IMO bardzo ładnie, w pierwszej wywaliłabym ser płt i dodała chudy - no i zjadła go więcej, bo trochę mało białka. Jesz dużo owoców - nie przeszkadzają Ci w chudnięciu?

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora