Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak się rozstać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-07-15, 11:42   #7
kalor
Gazela inteligencji

Dot.: Jak się rozstać?

Cytat:
Napisane przez _itsabelle Pokaż wiadomość
Na pewno nie 'zgrywaj chama'. Po drugie, myślisz że Twoja była zgodzi się na Twoje zaręczyny po x czasu spędzonym osobno i będziecie żyć długo i szczęśliwie? Według mnie powinieneś poczekać na spotkanie, zderzyć się z rzeczywistością, zobaczyć, że to tak nie działa i wtedy przeanalizować życie jeszcze raz. Masz w domu dziewczynę, która Cię kocha i rozumiem, że Ty możesz nie mieć takiego samego uczucia co ona, bo kochasz swoją byłą. Ale nie uważam, żeby Twój plan zadziałał, bo gdyby mój ex przyszedł po kilku miesiącach (latach) po rozstaniu i wyleciał mi z pierścionkiem zaręczynowym chyba zaśmiałabym mu się w twarz.
Jak na moje poczekaj na to spotkanie, cokolwiek się na nim wydarzy. Bo może się okazać, że ona również szaleńczo Cię kocha i będziecie razem i to będzie ok. W takim wypadku powinieneś powiedzieć obecnej partnerce prawdę. Bo zgrywanie chama na pewno nie pomoże jej w szybkim dojściu do siebie. Jakkolwiek zła ta prawda by nie była, będzie najlepszym rozwiązaniem.
Co masz na myśli? Jeśli eks nie odwzajemni jego uczucia, to z obecna nie powinien zrywać?
Moim zdaniem z obecna powinien zerwać i tak, nie zgrywać żadnego chama, ale nie przedłużać. Według mnie szybka wyprowadzka i powiedzenie "to nie to" to nie jest zgrywanie chama, tylko odpowiedni sposób na zerwanie. Bardziej chamskie jest przedłużanie znajomosci bez przyszlosci, wycofywanie się powoli.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;75507931]LOL, mam nadzieję, że się nie zgodzi [/QUOTE]

a ja mam nadzieje, ze się zgodzi, a później sama zatęskni za innym facetem bo boje się, ze w innym wypadku autor nie da spokoju swojej obecnej, przemilczy sytuacje, a ona zasługuje na kogoś, kto będzie CHCIAŁ z nią być. A nie tak "z braku laku i kit dobry"

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2017-07-15 o 11:43
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując