2017-07-17, 07:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miasteczko Twin Peaks
Cytat:
Napisane przez chwast
99%?
Wow, brzmi aż nieprawdopodobnie, ale oczywiscie ufam w Twoje statystyki.
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;75542221]Właśnie też chciałam zapytać, skąd aż tak dalekosiężne przekonanie [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez silesianna
Patrząc na liczbę uczestników tylko fejsbukowych grup o TP, w których jestem (raptem 3 grupy, w tym jedna ogolnoswiatowa - prawie 30tys), na ich aktywność i pozytywne w 99% wypowiedzi, śmiem wątpić w te 99% niezadowolonych 
|
Proponuję wziąć trzy głębokie wdechy, ochłonąć i ponownie ze zrozumieniem przeczytać moją wypowiedź.
Ja i moje daleksięstwo w żadnym ze zdań nie napisaliśmy o 99% niezadowolonych osób a o osobach, które liczyły na kontynuację dwóch pierwszych sezonów - jak to zwykle bywa. Zapewne są osoby, które oglądały sezon trzeci bez obejrzenia dwóch pierwszych, ale dla pozostałych było raczej oczywistością, że Miasteczko Twin Peaks będzie miasteczkiem Twin Peaks.
Czy oglądając enty sezon Gry o Tron czy Dr House (proszę o pominięcie komentowania przykłądów które podałam, które pewnie nie są "godne" porównywania do Twin Peaks) rozpoczynają się od zupełnie nowej fabuły niezwiązanej z poprzednimi sezonami?
Nie. Bo komuś na podstawie pierwszych X sezonów wykreował się obraz fabuły, który go zaciekawił.
A tak jak pisałam wcześniej - kwestia wrażliwości na twórczość Lyncha to już zupełnie inna sprawa.
|
|
|