2008-05-14, 21:05
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chce Zrozumieć sens ćwiczeń i diety
Poszukalam i przeczytalam i raczej to nie dla mnie Nie jesc ziemniakow czy ryzu jak wszyscy domownicy to jedza? Nie dam rady, mam zbyt slaba wole. Moze sprobuje jak bede mieszkala sama i sama robila sobie posilki. I nie znam sie za bardzo na treningach silowych, nawet jak przeczytalam, to nie za bardzo wiem, jakby to mialo wygladac. Wiem, ze silowy to na miesnie, a aeroby to by pozbyc sie tluszczu, wiem jakie sa to mniej wiecej cwiczenia, wiem co to sa interwaly, ale tak poza tym to nic wiecej. I chyba nie maja one sensu, jesli bede jadla normalnie (tu chodzilo mi np. o ciemne pieczywo, ale np. z serem zoltym, albo typowy obiad np. spaghetti. Slodyczy nie jem duzo, unikam smazenia.). Ale i tak dzieki wielkie za rady dziewczyny
Kiedys schudlam 6 kilo w 7 miesiecy, jadlam normalne posilki (ok. 1400 kcal) i cwiczylam brzuszki i rowerki codziennie jakos przez 25 minut. Zastanawiam sie czy stracilam wtedy tkanke miesniowa czy tluszczowa i szczerze nie wiem, pewnie po czesci ta i ta. Teraz przyczylam 4 kilo, bo jadlam, no, duzo i zastanawiam sie czy tamto moje odchudzanie nie bylo zbyt niezdrowe. Pomyslalam, ze moze wroce do tamtego stylu? Jak myslicie? Latwieszy, ale czy taki dobry?
PS. Gdzie fitnessie moge znalezc typowy trening silowy?