2017-07-18, 09:37
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY cz. II
Cytat:
Napisane przez fiolek000
myślę, że do trychologa nie zaszkodzi iść...a jeżeli chodzi o szampon, który skutecznie radzi sobie z łupieżem to moge polecić Pirolam dostępny w każdej aptece
|
Trycholog tez kaze isc do endokrynologa, jesli przyczyna nie jest znana. To znaczy moze oczywiscie zrobic badanie kamerka, peeling skory glowy i sprzedac produkty na ktorych pracuje, ale beda to wszystko dzialania kosmetyczne i dorazne.
Zwlaszcza jesli ktos podejrzewa u siebie hormonalne przyczyny problemow ze skora i wlosami, to wlasciwym kierunkiem jest endokrynolog i ginekolog a nie trycholog. Za cene wizyty u trychologa plus wcierke i szampon od niego (szampon o skladzie i zapachu tanich ziolowych rypaczy) zaplacilam swego czasu tyle co kosztowal mnie potem pakiet badan hormonalnych i wizyta u endokrynologa. Ktore predzej i pozniej i tak musialam zrobic. Jedyny plus wizyty u trychologa to bylo badanie kamerka, ktore uswiadomilo mi, w jakim fatalnym stanie mam skore glowy i jak mocny jest moj lojotok pomimo codziennego mycia glowy i stosowania produktow do tlustych wlosow.
|
|
|