2008-05-15, 12:49
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odseparowywanie się Polaków od społeczeństwa.
Cytat:
Napisane przez Maalwaaa
Hej. Postanowiłam, założyć ten wątek by się od was dowiedzieć z ciekawości czy spotkałyście się z takim zachowaniem.
Przed chwila czytałam wątek dziewczyny, która mieszka w UK a jaj mąż ciągle spędza czas przed komputerem i nigdzie nie chce wychodzić.
Ja mieszkając przez jakiś czas w Irlandii właśnie takie zachowanie zauważyłam. Nawet u Polaków, którzy zdecydowali się zostać na stałe. Ich życie ograniczało się do pracy, a wieczory spędzali przed komputerem. I tak w kółko. Nie stać ich było nawet na to by wyjść na spacer lub udać się na wycieczkę. Nie interesowało ich to co dzieje sie na mieście czy są jakieś akcje czy coś takiego. Wytworzyli sobie mały świat w którym żyli. Nawet sporo razy czytałam, ze socjologowie też to zauważyli, brak chęci na zintegrowaniem się z miejscem z którym coś wiążą.
U wizażanek zauważyłam, że nie podlegają temu schematowi
Ale czy spotkałyście się z takim zachowaniem? Co o tym sądzicie?
|
witam, owszem rowniez to zauwazylam, zwlaszcza u facetow ;( smutne, przez to miedzy innymi rozpadl sie moj zwiazek. przyjechalam tutaj do faceta, w Polsce jak sadzialam - zaradnego i poukladanego czlowieka, nie widzac go 4 miesiace mialam wrazenie ze zupelnie nie znam tej osoby ; / wciaz slyszalam - tu sie zyje latwiej, bez rodziny, grona przyjaciol a wiec sledzacych cie oczu mozna sie wyluzowac i robic to na co naprawde ma sie ochote.. a wiec skonczylo sie na pracy part time i full time przed komputerem... hmm nie zalowalam zerwania ale od tamtej pory poznaje wielu Polakow o takim wlasnie sposobie na zycie.. przykre..
|
|
|