2017-07-27, 12:34
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: 4 lata związku, brak zaręczyn
Cytat:
Napisane przez Zamieszana
Wystarczy przekroczyć naszą zachodnią granicę. Moja ciotka - Niemka ma już dzieci z dwójką facetów, a teraz jest z 3. Z żadnym się na stałe nie związała i jest to tam bardzo powszechne. Mężczyźni spędzają tam z kobietami przeciętnie kilka lat, a później szukają kolejnej. Tam związku nie traktuje się już jako czegoś tak trwałego jak w Polsce, czy pozostałej, wschodniej części Europy.
|
Nie, nie wystarczy przekroczyć naszej zachodniej granicy. Mieszkam za tą zachodnią granicą i jakoś nie widzę tych problemów. Mam koło domu podstawówkę, skąd codziennie faceci odbierają nawet po 3 sztuki potomstwa. Wynajmuję mieszkanie od małżeństwa 60+ z trójką dzieci. Lokalnego języka uczyła mnie również mężatka z wieloletnim stażem i dziećmi. Jakoś tego upadku życia związkowego nie widać zaraz po przekroczeniu granicy.
Zresztą ty piszesz tak, jakby twoja ciotka Niemka była jakimś wyznacznikiem funkcjonowania społeczeństwa, a jej związki nie zależały także od niej samej, tylko od tych zuych facetów Naprawdę nikt nie każe wiązać się z facetami o podejściu do związków innym niż własne. I nie jest też powiedziane, że monogamia do us*anej śmierci to jedyny model związku prowadzący do szczęścia, a przez to najbardziej pożądany.
|
|
|