Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam żelki co dalej?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-17, 13:01   #1
Luunaa
Przyczajenie

Question

Mam żelki co dalej?

Jako nowa na forum mam troszkę pytań. Z góry zaznaczam, że próbowałam zaspokoić swoją ciekawość w istniejących już tematach,ale..... się poddałam ( jestem pod wrażeniem tego forum -jest jak studnia bez dna ,więc jak to ogarnąć, nawet z wyszukiwarką).
Przechodząc do sprawy- mam pierwszy raz żelki, french na tipsie, robione u stylistki (ze ścianą "wytapetowaną" dyplomami). Nie wiem czy są poprawne, mnie się całkiem podobają. Bałam się, że będą grube lub ze będą odpadać lub że końce będą zbyt szerokie- nic takiego nie było więc myslę, że jest ok,ale specem nie jestem. Pazurki są już 12 dni (długo? nie długo? nie wiem). Wkurza mnie widok kleju wychodzącego od spodu paznokcia- tam gdzie był przyklejony tips. Mam odrost ok 2mm (czyli generalnie według mnie wygląda jakbym miała ostro przerośnięte skórki, albo jestem przewrażliwiona). Ponieważ sama, na chwilę obecną nie mam umiejętności stylistki albo jakiejś super wiedzy, zadzwonilam do Pani która robiła mi pazurki i.... właśnie wyjeżdża (najbliższy termin początek czerwca ). Podzwoniłam po kolejnych i udało mi się zapisać na za tydzień, co i tak było sukcesem. Jestem z reguły niecierpliwa, kombinuje kiedy tylko się da, a tu przede mną tydzień. Stąd wzięły się pytania:
-kiedy jest to "już" kiedy powinnam lecieć na uzupełnienie?
-jak zatuszować ten klej pod spodem paznokcia, który jest coraz bardziej widoczny? (wiadomo biały ani przezroczysty to on nie jest)
-czy są jakieś domowe sposoby,żeby zatuszować odrost zanim dostanę się do stylistki?
-jak już się dobiję do stylistki co dalej? uzupełnienie? od nowa żelki? (jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby pazurki odrastały do czasu aż "zjedzie" tips)
Dość już mojego biadolenia
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Luunaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując