Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rocznik 92 cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-05-17, 14:58   #980
Jutte
Wtajemniczenie

Dot.: Rocznik 92 cz. IV

Joł
kurde coś mi forum nawalało.. no ale na szczęście już wszystko okej :P

ech a propo bierzmowania ja mam takiego "świetnego "księdza ze pozazdrościć;(
3 lata przygotowywałam się do bierzmowania . a u mnie w klasie jedna połowa miała ze mną bierzmowanie, a druga połowa ma rok i w innej parafii. Mają świetnego księdza i w ogole..
a u mnie masakra.. Ksiądz na spotkaniach mówił jakieś pierdoły ze będziemy menelami spod sklepu... ja męczyłam się 3 lata . A uwaga - do bierzmowania przyjął też 1 kl gim ... a oni się przygotowywali jakieś poł roku.. a ja 3lata ..
Tylko ,żeby to było jakieś przygotowanie.. u mnie wyglądało to tak ze musiała sobie zaliczyć spowiedz.(raz na 2 miesiące i tylko w mojej parafii gdzie jest jeden ksiądz ... ) . i musiałam być też na każdej mszy św. co niedzielę , na tą którą sie zdeklarowałam np. na 11 Tyle ze np. jak w zeszłym roku wigilia wypadała w niedzielę A ze na wigilie jechaliśmy do babci , to poszliśmy do kościoła na 9. To ksiądz powiedział mi ze go to nie interesuje .. i tak mi powiedział w wigilię.( to nie było miłe.
No i plus ze musiałam byc na nabożeństwach. (ksiądz otwarcie to mówil ze to jest zaliczenie .. ehem .. od kiedy powinno się traktować spotkanie z Bogiem na ZALICZENIE? ) to mnie ogółem bolało.. bo właściwie może to dziwne ale zniechęciło mnie to do kościoła..

Tez były problemy jak np. w rodzinie miałam jakaś mszę za np. dziadka w innej parafii i w niedziele .. to nie mogłam jechać bo musiałam byc u mnie bo nigdy nie było wiadomo kiedy sprawdzi obecność ..

a teraz najlepsze... bo praktycznie przyjął 3/4 kandydatów z 1 -3 klasy gim. to teraz od września do BIERZMOWANIA będzie przygotowywał 6 KLASY PODSTAWóWKI..

jak dla mnie to z deczka masakra ..
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora