Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaburzenia odżywiania - dylemat co do sprzedania gitary, by wydać pieniądze na ciuchy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-02, 14:39   #1
15latek2gimnazjum
Przyczajenie

Zaburzenia odżywiania - dylemat co do sprzedania gitary, by wydać pieniądze na ciuchy

Zacznijmy od tego, że w dotychczasowym roku szkolnym był kulminacyjny moment moich zaburzeń odżywiania - trochę przytyłem, prawie wszystkie ubrania stały się na mnie za małe, nie chodziłem w ogóle do szkoły, bo po prostu nie mogłem na siebie patrzeć. Zauważyłem, że na moje postrzeganie samego siebie bardzo duży wpływ mają właśnie ubrania. Obecnie mam 5 koszulek, 2 pary spodni, 2 bluzy (mówię o tych dobrych rozmiarach). Boję się, że zawalę kolejny rok - wpływa to również na to, że nie uprawiam żadnych sportów, nie wychodzę z domu, bo po prostu nie mam na siebie co włożyć. Mógłbym sprzedać gitarę elektryczną (na której od dwóch lat nie gram, bo w pewnym sensie przed zaburzenia odżywiania straciłem do niej całkowity zapał), ale z kolei coś mówi mi, bym tego nie robił, bo gitara zawsze była bliska mojemu sercu i od dzieciaka gram. Dobrze grać na elektryku nie umiem, jedynie na akustyku bardzo dobrze mi idzie, ale jednak jest to jakiś sentyment - w końcu wydałem wtedy na to 2 800, a sama myśl, że już tej gitary miał nie będę, wywołuje we mnie dziwne uczucie. Po prostu nie mogę się z nią rozstać, choć nie gram.
Z drugiej strony wiem, że jeśli nie kupię wreszcie dobrych ciuchów (w których będę się czuć pewny siebie), zawalę kolejny rok. Będę się wstydził wychodzić z domu i tak dalej. (u rodziców wsparcia pieniężnego mieć nie będę, bo w tym roku mieli bardzo dużo wydatków i powiedzieli, że ciuchów mam dużo, więc mi niepotrzebne - nie zauważają niestety, że z rozmiaru XS znalazłem się w M, eh...).
Argumentem za sprzedażą jest również, ze gitara nigdy nie była moim konikiem. Lubię ten instrument, ale nie ciagnie mnie do niego - zawsze chciałem grać na perkusji, którą właśnie mam zamiar kupić w przyszłym roku za pieniądze z bierzmowania.

Wiem, że za mnie nie zdecydujecie, ale chciałbym usłyszeć wasze opinie które może pomogą mi w wyborze. Z góry bardzo dziękuję za zaangażowanie.
15latek2gimnazjum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując