Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwsza sprawa i już rozwód
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 20:19   #106
Rowena78
Przyczajenie

Dot.: Pierwsza sprawa i już rozwód

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Narazie z mojej sprawy rozwodowej nici.Mąż składał o umorzenie kosztów sądowych, ale sąd nie przychylił się, twierdząc, że jest w sile wieku i może pracowac, więc on stwierdził, że nie ma pieniędzy i nie złoży narazie.Ja natomiast zdeklarowałam się, ze to ja złożę pozew, ponieważ jest mi w tej chwili już obojętny, chociaż to dopiero cztery miesiące od rozstania. Dużo nad sobą pracowałam, a że zawsze byłam baba z jajkiem to wypracowałam w sobie obojętnośc, widzę ich razem, jego i moją przyjaciółkę i chociaż jest żal do niej- uwierzcie nie do niego, to daję sobie radę.Wiem jednak, że rozwód nie będzie miłym przeżyciem, co do tego chyba wszystkie jestesmy zgodne, chcę jednak miec to za sobą, będę składała bez orzekania o winie , tylko o większe alimenty będę walczyła, niż te, o których w swoim pozwie pisał mój , można go nazwac , były lokator. Chcę miec już go z głowy i życ wolna, bez żadnych obaw, że kiedykolwiek coś mi zarzuci, jako swojej jeszcze zonie. Do końca tego tygodnia dałam sobie czas na złożenie pozwu i to zrobię. Pomimo, że sytuacja jest ciężka u mnie, wszystko zwaliło mi się na głowe i uwierzcie, że są to bardzo poważne p[roblemy finansowe, łącznie ze zdrowotnymi, wiem, że muszę dac sobie radę i będę walczyła tak mocno jak potrafię, a on.....niech sobie biega i cieszy się z życia jak było mu zle, zreszta mi też nie za dobrze...
pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia, któe i mi i Wam napewno jest potrzebne...
Rowena78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując