Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008
reem-nie martw się wszystko w swoim czasie..a zresztą ja myślę ze umeisz rozróżniać płącz-matki to mają instynktownie-tylko wydaje ci sie ze jest inaczej. a poza tym wiesz ze ogoda itd tez zrobi swoje i czasem maluszek placze bo jest marudny zmeczony czy rozdrazniony a na to neistety nei ma złotego środka...bedzie dobrze zobaczysz
co do smoczka-ja jestem antysmoczkowa ale oczywiscie sa sytuacje gdy maly sie domaga bo ma chec possac(bardzo rzadko na szczescie). jak neiwiesz czy on jest głodny czy chce sobei possac to wez mu wsadz smoka przytrzymaj chwile jak zalapie to znaczy ze o to chodzilo a jak bedzie glodny to go wypluje i bedzie dalej plakac...moj na poczatku to byl taki spragniony smoczka ze prawie go polknal tak ssal i sobie jeszcze lapką przytrzymywal i tak fajnei stekal przy tym tak mu bylo dobrze hehe. no a teraz wypluwa wiec jedynym uspokajaczem jest moja piers choc neiwiem czy przypadkiem nam nie szkodzę takim zachowaniem:/
musze sie w ogole pochwalic bylismy na komuni myslalam ze bedize tragedia ale bylo bardzo fajnie malutki spal calyu czas obudzil sie tylko dwa razy-kupa i jedzonko(poszlam do kuchni i spokojnie w kaciku go nakarmilam to bylo w swietlicy na wsi) a jak tylko bylo za glosno(inne dzieciaki) to cioteczki go kolysaly takze mialam chwile relaksu i maz tez bo kazdy chcial sie nim nacieszyc dzieci oczywiscie myslaly ze to bobas w wozeczku i chcialy sobie powozic ale im nei dalismy hehe. stwierdzilismy z mezem ze skoro ejst taki grzeczny to skoczymy na zakupy do baby-maxxa(to taki kolos z dzieciecymi artykułami pod Wrocławiem) no i bardzo się ciesze że tak wyszło bo kupilismy wymarzoną karuzelkę fosher price z projektorem i rybkami-rewelacja. ma sliczne melodyjki, projektor super!! polecam jakby ktos chcial kupic.
|