Na jaki kurs/studium po studiach pedagogicznych?? Proszę o rady!
Hej!
Chciałabym uzyskać poradę co robić dalej... skończyłam studia pedagogiczne ( pedagogika opiekućzna z resocjalizacją) wcześniej licencjat z pracy socjalnej, a teraz chciałabym pójść może na jakiś kurs lub studium w podobnym lub zupełnie innym kierunku. Proszę nie mówcie mi o pracy, nie pytajcie czemu nie szukam, narazie nie mam takiej możliwości. Dlatego chciałabym się jeszcze czegoś innego nauczyć póki mam takie możliwości jeszcze nie pracując zawodowo. Jednak jak przeglądałam mnóstwo ofert w okolicy nie ma nic co by mnie zbytnio interesowało.
Niektóre oferty były nawet ciekawe, ale np opiekunka środowiskowa czy asystent osoby niepełnosprawnej to w pewnym sensie jest to co już mogę robić, bez tego kursu.
Zainteresował mnie kurs Pracownik biurowy z obsługą sekretariatu jednak czy warto?
Czy mając ukończoną magisterkę warto robić kursy w jakiejś innej dziedzinie? czy może lepiej jakieś technikum? czy najlepiej studia podyplomowe? W tym roku za bardzo mnie nie stać na podyplomowe dlatego myślałam o jakimś rocznym kursie.
Proszę Was doradźcie coś :-(
|