Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy wynajem to dla Was strata pieniędzy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-10, 20:28   #76
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87
Dot.: Czy wynajem to dla Was strata pieniędzy?

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Chyba każdy choć raz usłyszał... ''Ja to nie wiem, jak można wynajmować... Napychać kabzę właścicielowi... I nic się z tego później nie ma''.

W moim otoczeniu nie ma zwolenników wynajmu. Oczywiście najwięcej do powiedzenia maja osoby, które dostały mieszkanie od rodziców lub po dziadkach

Sama mam mieszane uczucia. Z jednej strony wiem, że to jedyna opcja, jeśli się nie chce mieszkać z rodzicami, z drugiej ... Strasznie boli dawanie dużych pieniędzy co miesiąc, za coś, co nigdy nie będzie twoje. I jeszcze gdyby standard tych mieszkań powalał i wiedziało, za co się płaci
Jestem na etapie rozglądania się za mieszkaniem i już mam szczerze dość tych ''przytulnych kawalerek'' z wystrojem PRL wycenionych jak za zboże

Jakie jest Wasze zdanie?
Dla mnie każdy wybiera pasujące mu rozwiązanie. Ja wynajmije od 8 lat. Dla mnie nie jest to wyrzucenie pieniędzy, bo mam fajne miejsce do mieszkania. Wolałabym dostać jakieś w spadku albo od rodziców[emoji12]

Jednak wole wynajmować, niż mieszkać z rodzicami. Teraz mieszkam 4 lata w tym samym mieszkaniu- czuje się jak u siebie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz