2017-08-14, 15:40
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z wyborem uczelni.
Odpowiadam jako osoba ze Szczecina i mająca tutaj wielu znajomych studentów, na różnych uczelniach i kierunkach: odradzałabym Szczecin ogólnie, jeśli masz inny wybór 
Uczelnie tutaj są na dosyć słabym poziomie. US to totalna porażka, poziom jest żenujący i to dobre dla kogoś, kto studiuje tylko dla papierka i na inne studia się nie dostanie/nie prześlizgnie na nich. ZUT troszeczkę lepiej, aczkolwiek znam go głównie od strony informatyczno-technicznej, nie wiem jak tam stoi ekonomia. Ogólnie FiR jest lepszym kierunkiem, a ZUT lepszą uczelnią. Jeśli jesteś zdecydowana na Szczecin, to musisz sama zdecydować, co jest dla ciebie ważniejsze. W przypadku US to już chociaż idź na WNEiZ, bo o tym drugim wydziale to krążą legendy po prostu, tak złą ma opinię. Popularny jest żarcik, że na cukrowej to najtrudniej zaparkować, bo na samych studiach każdy sobie poradzi :P Aczkolwiek sama nie studiowałam, przekazuję tylko opinie innych. No i oceniam po swoich znajomych, przepaść intelektualna między tymi z US i ZUT/AM jednak jest niestety widoczna i to na korzyść tych drugich, chociaż oczywiście na pewno jest pełno wyjątków, bo z różnych powodów ludzie studiują w Szczecinie, nie każdy ma możliwość czy chęć wyjechać gdzieś indziej. Jak ktoś jest zdolny i będzie miał trochę szczęścia, to po każdej uczelni/kierunku sobie poradzi. Ale no mówię z mojego doświadczenia, bo trochę się jednak w tych okolicach i kręgach obracam, to może moja opinia będzie dla ciebie jakkolwiek przydatna.
Też interesowały mnie ekonomiczne kierunki i ja na studia wyemigrowałam do Poznania, bo zwyczajnie zależało mi na troszeczkę wyższym poziomie i prestiżu uczelni niż to, co oferowało mi moje rodzinne miasto. Ale każdy ma inne priorytety i możliwości
Edytowane przez 201804271232
Czas edycji: 2017-08-14 o 15:45
|
|
|