Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dziadkowie nie zainteresowani wnukami
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-18, 10:32   #2
21pyza
Zadomowienie

Dot.: dziadkowie nie zainteresowani wnukami

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Moje drogie mamusie, pochodzę z wielodzietnej rodziny. Proszę Was sprowadźcie mnie na ziemie i powiedźcie, czy ze Mną jest coś nie tak : moi rodzicie mają po jednym wnuku od każdego ze swoich dzieci i wcale nie interesują się nimi, nie pisząc już o kupowanie jakichkolwiek prezentów czy podarunków.. Staram się zawsze ich tłumaczyć, że nie mają czasu ( mieszkają 15 km ode Mnie ) , gdyby nie nasze przyjazdy w ogóle by się z nimi nie widywali.. Zresztą.. jak przyjeżdżamy i tak się nimi nie zajmują.. Na co dzień jestem popołudniami sama, mąż często w pracy, moja mama w domu w wakacje - jest nauczycielką a mój syn całe dnie w żłobku.. jestem rozżalona, mam ochotę krzyczeć ze złości, ale wiem , że zwrócenie uwagi spowoduje kłótnie.. nie mogę sobie poradzić ze swoimi emocjami.. czy któraś z was ma podobnym dziadków ? Szukam wsparcia PS . Rodzice wobec mnie również nie byli nigdy wylewni uczuciowo..
Ale na dobrą sprawę czego oczekujesz od rodziców?
Jeśli twoja mama jest nauczycielką to wakacje to jej urlop może nie chce się w tym czasie zajmować dzieckiem tylko zwyczajnie odpocząć. Fajnie jak dziadkowie zajmują się wnukami ale pod warunkiem że maja ochotę i siły.
My do rodziców jednych i drugich mamy prawie 300 km. Moi teściowe nie byli u nas od 5 lat gdybyśmy nie przyjeżdżali do nich nasz syn znałby tylko jednych dziadków. Ostatnio porozmawiałam z teściową powiedziałam że zależy mi żeby nas odwiedzili bo nasze dziecko rośnie i jeszcze 2 - 3 lata i kontakt z dziadkami będzie średnią atrakcją. Obiecała że przyjadą a czy tak będzie to się okaże.
Jeśli leży ci coś na sercu to rozmawiaj jak dorosła bez żalu i pretensji to moja rada.