2005-09-28, 19:33
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ulubiona marka
Nie mogę się tak zarzekać ale mam pewne typy firm, których wiele kompozycji mi się podoba:
- Guerlain - starocie - Jicky, Mitsouko, L'Heure Bleue, Shalimar, Nahema i te nowsze też Mahora, Champs Elysees, Aqua Allegoria. Za to zdecydowanie wykluczam L'Instant de Guerlain 
- Hermes - 24 Faubourg klasyczny i Eau Delicate, oba ogródki, Caleche Eau Delicate a i do klasyka mnie ciągnie coraz silniej, Rouge Eau Delicate, Eau d'Orange Verte kolońskie i Concentre. Zdecydowanie odrzuca mnie od Eau des Merveilles.
Kiedyś moją ulubioną marką był CK (używałam Eternity, Escape i Obsession, aż cięzko uwierzyć, z całej trójki ostał się ino Eternity) i Chanel (nr 19, Coco klasyczne, Allure, Coco Mademoiselle, Chance).
Nie lubię następujących marek - Dolce i Gabbana (ani jeden żeński zapach mi się nie podoba), Hugo Bossa (jak wyżej), Escady (oprocz Collection i starszych limitowanek nic godnego uwagi). Bardzo rozczarowuje mnie ostatnimi czasy Cacharel i Armani (straciłam serce jak stara mroczna Mania została zastąpiona przez to mydlane niewiadomoco w butli z jasnym plastikowym korkiem). Givenchy - fifty fifty - są pewne zapachy, które uwielbiam, inne mnie irytują, ale doceniam wielkość marki Z wielkich średnio mi zawsze pasował Dior - usiłuję sobie skojarzyć czy coś mnie w stu procentach zauroczyło - może tylko Hypnotic Poison x lat temu i Diorissimo jeszcze wcześniej Diorissimo zreszta tak szybko jak przyszło tak i odeszło
U chyba Diora musze odwołać, zapomnialam o Dolce Vita, jednym z tych co to zawsze wymieniam na czele w tych najukochańszych...
Czas edycji: 2005-09-28 o 19:37
Powód: dopisek
|
|
|